25 / 04 / 2024

Karatay'da 2013 yılı imar çalışmaları aralıksız sürüyor!

Karatay'da 2013 yılı imar çalışmaları aralıksız sürüyor!

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 2013 yılında 360 adet yapı kullanım izin belgesi ve 423 adet yapı ruhsatı verirken, 82 adet tehlike arz eden yapıyı da Mail-İnhidam kararıyla yıktı...




Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, halkın beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda imar çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. İlçe halkının daha nezih ve ferah bir Karatay'da yaşamaları için kamulaştırmaya yönelik satın alma veya trampa ile vatandaşı mağdur etmeden 18. madde uygulamaları gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra yapı kullanma izin belgesi yapı ruhsatı verdiklerini ifade etti. Başkan Hançerli, 2013 yılı içerisinde 887 bin 631 metrekare alanda 360 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi, 1 milyon 100 bin 768 metrekarelik alanda ise 423 adet yapı ruhsatını Karataylıya verdiklerini kaydetti. Mail-i İnhidam yapı kapsamında ise 2013 yılında 82 yapının yıkıldığını ifade eden Hançerli, "Şehrin dokusunu yenilemek amacıyla kullanılmayan harabe olmuş, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden eski yapıları tespit edip yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.


Karatay'ın imar açısından hem genişletmek hem de şehri görüntü kirliliğinden kurtarmak için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Başkan Hançerli, belediye olarak gerçekleştirilen imar çalışmalarıyla modern kent yönünde hızlı adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekledi.


Doğu Rehberi


Geri Dön