20 / 04 / 2024

Karatay'da 22'nci toplu konut projesinin hazırlıkları tamamlandı!

Karatay'da 22'nci toplu konut projesinin hazırlıkları tamamlandı!

Karatay Belediyesi 22. Toplu Konut Hamlesi'ni kurmaya hazırlanıyor. İbrahim Sokaklar ile Küfe Caddesi arasında yapılacak 864 dairelik kooperatifin proje ihalesini gerçekleştirerek, arsa sahipleriyle kat karşılığı sözleşmelerini tamamladı...



Karatay Belediyesi 22. Toplu Konut Hamlesi'ni kurmaya hazırlanıyor. Keykubat Mahallesi Karakayış Caddesi, Mekkâre, Taşlıçay, Karakayalı, Ardıçeli, Süngerli, Başorman ve Kuşadalı İbrahim Sokaklar ile Küfe Caddesi arasında kalan alanda yapılması planlanan 864 dairelik kooperatifin proje ihalesini gerçekleştirerek, arsa sahipleriyle kat karşılığı sözleşmelerini tamamladı. 


Karatay Belediyesi Meclis salonunda Keykubat Mahallesi'ne yapılacak toplu konut projesi ile ilgili arsa sahipleriyle bir toplantı gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konuşmasında 2 yıldır süren bir çalışmanın ardından toplu konut projesinin mutlu son ile noktalandığını dile getirdi. Geniş bir alanda kurulacak toplu konut projesinin taban alanı kat sayısının %25 olduğunu ifade eden Hançerli, %75 lik alanına ise Çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, otopark ve tesisler yer alacağını söyledi. 36 blok yapılacak toplu konut alanında hem açık hem de kapalı otopark alanı bulunacağını dile getiren Başkan Hançerli, konutların zeminden ısıtmalı, asansörlü, ısı ve ses yalıtımlı özelliklere sahip olacağını belirtti. Başkan Hançerli; yapılacak olan dairelerin 85,100 ve 135 m? olarak ayarlandığını belirterek 85 m? lik daire sayısının 120,100 m? lik daire sayısının 264 ve 135 m? lik daire sayısının ise 480 olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, amaçlarının Karatay'ın güzelleşmesi adına ellerinden gelen gayreti göstercliklerini vurgularken toplantıda son olarak kendilerine güvenerek arsalarını teslim eden arsa sahiplerine teşekkür etti. 



Anayurt Gazetesi 


Geri Dön