29 / 03 / 2024

Karatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Karatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Karatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Aziziye ve de Çelebi Mahallelerini kapsayan Mevlâna Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi ni hayata geçiren Karatay Belediyesi, yıkım çalışmalarında sona geldi...



Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Mevlana türbesinin bitişiğinde ve Mevlana Kültür Merkezinin karşısında 230 Bin m2 alanı kapsayan projeyi hayata geçirerek Karatay'ın yenileneceğini vurguladı. Vuslat törenleriyle birlikte Mevlana Türbesi arkasında bulunan alanda çalışmaların hızlandığını belirten Hançerli, özellikle Kışla caddesi üzerindeki eski yapıların bir bir yıkıldığını ve son olarak 3 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

230 Bin m2 lik devasa alanda proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Hançerli, bir taraftan ticari alanlar, rekreasyon alanları ve konut alanlarıyla birlikte Mevlana Türbesi'nin arkasında bulunan bu çöküntü alanında 2014 yılı itibariyle Kentsel Dönüşüm Çalışmalarının başlayacağını vurguladı. 

Gerçekleştirilecek çalışmayla Karatay ilçesinin yeni bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Mehmet Hançerli, özellikle Vuslat Törenleri haftası içerisinde Zabıta Müdürlüğü'nün denetimlerine devam ettiğini belirterek 230 Bin m2 lik alanda tesviye çalışmalarının yapıldığını söyledi. 

7-17 Aralık 2013 Vuslat törenleri haftasında 10 günlük bir dilimde Konya ve Karatay'ı ziyaret eden misafirlerin rahat bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamak maksadıyla her türlü önlemin hem Büyükşehir Belediyesi hem de Karatay Belediyesi tarafından alındığını belirten Hançerli, çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi. 


Anadolu Manşet


Geri Dön