23 / 04 / 2024

Karatay'da revizyon imar planı tanıtıldı!

Karatay'da revizyon imar planı tanıtıldı!

Revizyon İmar Planı'nı halka tanıtmak amacıyla ilk olarak Doğuş, Akabe ve Çimenlik mahalle sakinlerini bir araya getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi'nde halkı bilgilendirdi.




Karatay'da düzenlenen Revizyon İmar Planı'nı halka tanıtmak amacıyla ilk olarak Doğuş, Akabe ve Çimenlik mahalle sakinlerini bir araya getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi'nde halkı bilgilendirdi. Düzenlenen toplantıda her mahallenin öncelikli probleminin imar olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, Karatay'ın tam orta bölgesinde yer alan ve iki kata imarlı arsaların bulunduğunu, bu nedenle Karatay'ın çöküntü bölgesini oluşturduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan bir çalışmayla 5 milyon metrekarelik bir alanda Revizyon İmar Planı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


 Karatay'da imar devrimi olarak nitelendirilen bu çalışma ile önceden emsal değeri 0,60 olan alanların 1.40, 1.50 ve 1.60 emsal değeri verilerek yenilendiğini ifade eden Hançerli, 4 bin metrekare altında yapılacak arsa düzenlemesinde emsal değerin 1.40, 4 bin ile 8 bin metrekare olan arsa düzenlemesinde 1.50 ve 8 bin metrekarenin üzerinde olan arsa düzenlemelerinde emsalin 1.60 değerinde olacağını belirterek düzenleme yapılan 5 milyon metrekarenin tamamında aynı imarın verildiğini vurguladı. 3194 sayılı imar kanununun 18. madde uygulama çalışmalarının yaklaşık 5 aylık bir zaman alacağını söyleyen Başkan Mehmet Hançerli, Konya'nın parlayan yıldızı Karatay'da en büyük problem olan imardaki revizyon, tadilat ve düzenleme işinin 2013 yılında gerçekleştirilmiş olacağını ifade etti. Amaçlarının gerçekleştirilen bu çalışmayla vatandaşa, arsalarını düzenlenmiş bir şekilde teslim etmek olduğunu dilen getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 18. madde uygulamalarının ardından toplu konut çalışmalarını artık vatandaşın kendisinin yapacağını sözlerine ekledi.


Haberdar


Geri Dön