25 / 04 / 2024

Karatepe Köyü Cem ve Kültürevi törenle hizmete açıldı!

Karatepe Köyü Cem ve Kültürevi törenle hizmete açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karatepe Köyü Cem ve Kültürevi törenle hizmete açıldı. Karatepeliler Cemevi’nin yapımında verdiği sözü tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a büyük sevgi ve ilgi gösterdi.




Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, mahalle gezileri kapsamında gittiği Karatepe köyüne verdiği Cemevi sözünü tuttu.  Karatepeliler Başkan Akaydın’dan sözünü aldıkları ibadethanelerine kavuştu. Daha önce ilkokul olarak kullanılan, daha sonra atıl bir vaziyette kaderine terk edilen bina, kullanım hakkı köy muhtarlığına tahsis edildikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Cem ve Kültürevi’ne dönüştü. 



CEMEVİ HAYIRLI OLSUN


Cem ve Kültürevi bahçesinde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Kök, meclis üyeleri ve Karatepe köyü sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Başkan Akaydın ibadethanenin Karatepe halkına hayırlı olmasını dileyerek “Atıl bir binanın Cemevi ve Kültürevi olarak Karatepe halkına kazandırılması mutluluk verici”dedi. Akaydın öte yandan binanın yapım aşamasına katkı koyan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e emeği geçen herkese teşekkür etti.


BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Karatepe Köyü Muhtarı Oktay Çivi, yıllardır bir Cemevi taleplerinin bulunduğunu yer tahsisi konusunun çözüldükten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bir ibadethaneye kavuştuklarını söyleyerek, “Karatepe muhtarı olarak bu mutluluğu yaşamaktan gurur duyuyorum” dedi.  Bütün inançların birbirine saygı göstermek zorunda olduğunu söyleyen Hacıbektaş Vakfı Antalya Şube Başkanı Tufan Eroğlu da konuşmasını, “Biz Aleviler çok mu şey istiyoruz. Bir Cemevi bir ibadethane istiyoruz. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından düzenlenen plaket töreninde Cem ve Kültürevi’ne olan katkılarından dolayı Başkan Akaydın’a plaketini CHP İl Başkanı Devrim Kök takdim etti. Tören semah gösterileriyle sona erdi. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön