27 / 04 / 2024

Ağaçlı Yol arazisini, 120 milyon 410 bin liraya Armesa-Akdemir kazandı!

Ağaçlı Yol arazisini, 120 milyon 410 bin liraya Armesa-Akdemir kazandı!

Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait iki ayrı parseldeki toplam 54 bin 181 metrekare arsa için ihaleye çıktı. Armesa-Murat Akdemir ortaklığı arsayı 120 milyon 410 bin lira önererek kazandı...



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait iki ayrı parseldeki toplam 54 bin 181 metrekare arsa için ihaleye çıktı. Arsa için 120 milyon 410 bin lira öneren Armesa-Murat Akdemir ortaklığı en iyi teklifi verdi. Murat Akdemir, ihale sonrası yaptığı açıklamada, "Alanda tek bir ağaç dahi kesmeyeceğiz. İzmir'in en güzel projesini bu alanda hayata geçireceğiz. Ne tür bir proje olacağına ise uluslarası proje yarışması sonrasında karar vereceğiz" dedi.
 
KIRAN KIRANA

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait arazilerin satışı için 19 Eylül'de gerçekleşen ilk ihaleye Mehmet Gökdemir İnşaat Sanayi ve Ticaret,  İzmir  Ortak Girişim Grubu, Seza İnşaat Sanayi ve Ticaret, Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu ve Liva İç ve Dış Ticaret teklif verirken söz konusu firmalar dün ÖİB tarafından nihai görüşme ve açık artırma usülü ile satışa davet edildi.
Seza İnşaat Sanayi ve Ticaret açık artırmaya katılmazken ilk turda en yüksek teklif 57 milyon 770 bin, ardından gerçekleşen ilk elemeli turda ise 66 milyon oldu. Açık artırmaya Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu ile Sancak Grubu'nun sahip olduğu Liva şirketi katıldı. Liva, 120 milyon liralık teklifinin ardından ihaleden çekelirken Armesa-Murat Akdemir ortaklığı 120 milyon 410 bin liralık teklif ile arazinin yeni sahibi olma yönünde önemli adım attı.

İmar planında 2. ve 3. derece kentsel ve bölgesel iş merkezi olarak tanımlanan arazinin satışı Özelleştir-me Yüksek Kurulu'nun onayının ardından kesinlik kazanacak. Armesa Grubu'nun İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Nimeks Organik Tarım'ın sahipleri Niyazi-Sabri Memur'a ait olduğu belirtilirken Akdemir, Armesa'nm yapısı ile ilgili bilgiyi önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

ÖNCEKİ İHALEYİ FOLKART ALMIŞTI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karayolları'na ait iki arazi için ihaleye çıkmıştı. Karayolları İzmir 24. Şube Müdürlüğü sahası olarak bilinen arazi için aralarında Mehmet Gökdemir İnşaat Sanayi, izmir Ortak Girişim Grubu, Gergül Yapı, Mistral Yapı, Kavuklar Akaryakıt, Armesa-Murat Akdemir Ortaklık, Liva Ticaret teklif vermişti.

Geçtiğimiz hafta yapılan açık artırma usülü satışta ise Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mesut Sancak'ın yaptığı Folkart Yapı'nın sahibi olduğu Liva Ticaret 76 milyon 300 bin liralık teklifi ile arazinin sahibi olmuştu.


Habertürk Egeli

Geri Dön