19 / 04 / 2024

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasasında adını duyurdu!

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasasında adını duyurdu!

Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi ve ilk entegre demir çelik fabrikası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Kardemir), Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.



Ak Yatırım, Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi ve ilk entegre demir çelik fabrikası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Kardemir) özel sektör borçlanma araçları piyasasına ilk adımını atmasına aracılık etti.


Ak Yatırım'dan  yapılan açıklamaya göre, 1998 yılından bu yana Borsa İstanbul'da işlem gören demir çelik sektörünün önde gelen kuruluşu Kardemir, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracıyla Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.


ISO 500 listesine göre Türkiye'nin en büyük 50 şirketi arasında bulunan Kardemir'in tahvil ihracı 20 Kasım'da  gerçekleşti. Şirketin 100.000.000 TL nominal değerdeki, 2 yıl vadeli değişken faizli tahvillerine ilişkin satış işlemi, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla başarıyla tamamlandı.


Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye'nin en önemli şirketleri arasında yer alan Kardemir'in ilk tahvil ihracına aracılık etmekten ve gelen talepten oldukça memnun olduklarını belirtti. Erdoğmuş, özellikle başta kurumsal yatırımcılar olmak üzere, ihraca gösterilen ilginin, bundan sonra yapılabilecek yeni ihraçlar açısından da güven verici olduğunu vurguladı.


Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz da bugüne kadar Türkiye için öncü yatırımlara imza atmış olduklarını ifade ederek, Kardemir'in sektördeki öncü rolünü bu ihraçla sermaye piyasalarına da taşıdığını kaydetti.


AA


Geri Dön