19 / 04 / 2024

Karesi'de emlak vergileri için Yay/Ada ödeme noktası kuruldu!

Karesi'de emlak vergileri için Yay/Ada ödeme noktası kuruldu!

Karesi Belediyesi, 30 Kasım'da sona erecek olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin 2'nci taksit ödemesi için halkın daha rahat işlemlerini yapabilmesi amacıyla toplu olarak kullanılan Yay/Ada'da ödeme noktası kurdu



İlk taksiti haziranda yapılan emlak vergisi ödemeleri, devlet tarafından herhangi bir ek süre verilmezse kasım ayı sonunda bitecek. Karesi Belediyesi, vatandaşların ceza almadan vadesinde borçlarını ödeyebilmesi için halkın ortak kullandığı alanlarda ödeme noktaları oluşturdu ve bilgilendirmeyi yaptı. Ev, arsa, arazi ve işyeri sahiplerinin her yıl ödemesi gereken emlak vergisinde, vade tarihini geçen ödemelere devlet tarafından belirlenen aylık yüzde 1,4 oranda gecikme zammı uygulanacağı kaydedildi. Ayrıca geç verilen beyanlarda vergi beyannameleri için kesilecek vergi zıyaı cezasının, verginin yüzde 50 oranında olacağı açıklandı.


ÖDEME NOKTALARI


Mükelleflerin ödemelerini, Karesi Belediyesi vezneleri, Beyaz Masa Akıllı Ekran, www.karesi.bel.tr ile e-belediye, Yay/ada AVM girişi online ödeme noktasından, Ziraat Bankası şubelerinden, Android, IOS marketlerden indirilen "Karesi Belediyesi" mobil uygulamasından yapabileceği öğrenildi.


Yeni Asır


Geri Dön