28 / 03 / 2024

Karma konut projeleri eski mahalle kültürünü yansıtıyor!

Karma konut projeleri eski mahalle kültürünü yansıtıyor!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, karma projelerin oturum amacıyla konut satın alanlar için de renkli bir yaşam alanı sunduğunu belirtti. Keleş, Eski mahalle kültürünün günümüze uyarlanmış halinde olduğunu söyledi.



Karma projeleri eskinin mahalle kültürünün günümüze uyarlanmış hali olduğunu söyleyen, Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş," Yatırımcılar için çok cazip olan ve kazandıran bu projeler oturum amacıyla konut satın alanlar için de renkli bir yaşam alanı sunuyor. 


MALİYET ARTIYOR 

Ancak birçok fonksiyonu içerisinde barındırdığı için bu projelerde aidatlar başta olmak üzere maliyetler artabiliyor" ifadesini kullandı. Keleş, normal konut projelerine göre aidatların yüzde 30 -45 daha fazla olduğu bu projelerde sunulan site yönetim hizmetlerinin de standartların üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Kent merkezlerinde yer alan karma projelerden yatırım amacıyla konut veya ofis satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken husus bu projenin ve yer aldığı lokasyonun oturmak için mi yoksa ticari ofis hayatı için mi daha uygun olduğunu iyi kestirebilmek gerekiyor. 


ARAŞTIRILMALI 

Projenin yapıldığı bölgenin sadece konut için değil, ofis ya da ticari alan için de uygun olup olmadığının araştırılmasında yarar var" uyarısında bulundu. 


EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut kullanıcılarının yeni şeylere hemen adapte olduğunu belirterek, Vatandaşlar, karma projelerdeki yaşam standardını ve yansıttığı kolaylığı görünce sevdi ve alışmaya başladı. 


GELİŞİM İÇİNDE 

Muhtemel aksaklıklar ise profesyonel yönetimler tarafından gideriliyorsa karma projelerde yaşam tercihi de artış olacaktır. İyi yerde yapılmış, doğru planlanmış, profesyonelce işletilen bir karma proje başarılı oluyor. Son 6 yıldır bu tür projeler yatırımcıları memnun edecek gelişim içerisinde" dedi. 


YABANCI İLGİSİ VAR 

Yabancıların karma kullanım projelere ilgisinin Türklerden daha fazla olduğunu söyleyen gayrimenkul uzmanları, "Bu durumda projenin bütünü ile satılabilir alanlarındaki çeşitliliği cezbediciliği artırıcı ana faktörlerden birisi. Tabi ki ister yabancı olsun ister yerli her yatırımcının bir alım yaparken dikkate alacağı öncelik prim potansiyeli ve getirisidir" değerlendirmesinde bulunuyor.



Güneş


Geri Dön