19 / 04 / 2024

Karmod Prefabrik, Irak'ta kurulacak sosyal konutların sevkiyatına başladı!

Karmod Prefabrik, Irak'ta kurulacak sosyal konutların sevkiyatına başladı!

Karmod Prefabrik, nakliyelerin yeniden başladığı Irak'ta kurulacak sosyal konutların sevkiyatına başladı.üretimine başlanan 2 bin 500 prefabrik sosyal konutluk projenin ilk partisi kurulum yerine sevk edilmek üzere yola çıktı.



Karmod Prefabrik'ten yapılan açıklamaya göre Irak Merkezi Hükümeti ile yapılan anlaşma çerçevesinde üretimine başlanan 2 bin 500 prefabrik sosyal konutluk projenin ilk partisi kurulum yerine sevk edilmek üzere yola çıktı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, projenin tamamlandığında dünyada tek seferde gerçekleştirilen en büyük prefabrik toplu konut projesi olacağını belirtti.


Irak'ta yaşanan çatışmalar nedeniyle sevkiyat yapılamamasının ihracatı durma noktasına getirdiğini hatırlatan Çankaya, "Yeniden başlayan nakliyelerle yeni projelerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Irak'ın Bağdat ve Kut şehirlerinde bin 884 konutluk büyük bir projeyi 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp teslim etmiştik. Bu Karmod'un Irak’ta gerçekleştireceği ikinci büyük konut projesi" değerlendirmelerinde bulundu.


Çankaya, gerçekleştirdikleri yatırımlarla konut üretim teknolojisini yenileyerek hem kaliteyi hem de kapasiteyi artırdıklarını ifade etti.


Söz konusu projeyi 10 ayda tamamlamayı planladıklarını belirten Çankaya, şunları kaydetti:


"Modern tesislerimizde bant sisteminde demonte kurulum özelliğinde ön üretim gerçekleştirdiğimiz konutlar dayanımı ile uzun ömürlü yapı sınıfında yer alıyor. Demonte olarak kullanım yerine sevk edilen konutlarımızın uzman ekiplerce kısa sürede kurulumu yapılıyor. Tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacağı 2 bin 500 konut Dicle Nehri boyunca Bağdat'ın güney doğusuna doğru uzayan 5 ayrı şehirde kurulacak."


Suwayrah'a 530, Kut'a 570, Numaniye'ye 500, Aziziye'ye 500, Hay şehrine de 400 adet konut kurulacağını bildiren Çankaya, tek katlı prefabrik yapı modeliyle Karmod'un Irak için ürettiği konutların 100 metrekare plana sahip olduğunu ve 4 oda, 1 mutfak, 1 tuvalet ve 1 banyo içerdiğini ifade etti.


AA




Geri Dön