29 / 03 / 2024

Kars Selim'de yaptırılan taziye evleri açıldı!

Kars Selim'de yaptırılan taziye evleri açıldı!

Taziye Evlerinin açılışı; Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun tarafından yapıldı.



Selim’e bağlı Kekeç ve Ortakale köylerinde Kaymakamlık tarafından yaptırılan taziye evlerinin açılışı yapıldı.

Taziye Evlerinin açılışı; Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun tarafından yapıldı.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, son 3 yılda Selim’e çok şey yapıldığını söyledi.

Dolu, “Selim’de 3 yılımı doldurdum ve 4’ncü yılıma girdim. Bu son 3 yıla bakarsak, ilçemize yeni bir Devlet Hastanesi yapıldı, yeni bir semt sahası yapıldı. Son 2 yılda 4 köyümüze 4 yeni okul ile 20 dersliği öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Şuan ilçemizin merkezine 8 derslikli yeni bir okul yapılıyor. 1-2 hafta içerisinde öğrencilerimiz orada eğitimlerine devam edecek. Bir aksilik çıkmazsa Kasım yada Aralık ayında yeni bir 16 derslikli Anadolu Lisesi ve yine ilçe merkezimize 8 derslikli bir okulun ihalesini yapacağız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 120 kişilik erkek öğrenci yurdu yaptık. Birkaç hafta içerisinde donanımını da sağladığımız zaman oranın da açılışını yapacağız. Önemli bir noktaya değinmek istiyorum KÖYDES yatırımları, SYDV’den yaptığımız rutin yardımları da bir kenara bıraktığımız zaman, son 3 yılda 41 projeyi hayata geçirmişiz ve bu 41 projenin TL karşılığı ise 15 milyon Lira ve buna belediye hizmetlerini de dahil etmiyorum. Bunları dahil ettiğimiz zaman 30 milyonu geçiyor. Son 3 yılda Selim’e gelen hizmet, burada yalan mübalağa yok. Birileri rahatsız oluyormuş. Benim kulağıma çok sık gelmeye başladı. O zaman kötü bir haberim var rahatsız olmaya devam edecekler. Çünkü seneye bahar ayı ile birlikte, gerek vekillerimizin desteğiyle gerekse yerelde teşkilatımızla birlikte bu millete hizmet etme yolunda daha çok mücadele edeceğiz” dedi.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun ardından konuşan AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, “26. dönem milletvekilliği dönemimizde bütün köy yollarımızı asfalt yapmayı planlıyoruz. Köy kanalizasyonları, parke taş çalışmaları yüzde 35’e kadar tamamlanmış durumda. Bunu da peyderpey yüzde 100 olmak üzere tamamlayacağız. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Şimdi hepimiz görüyoruz ki Kars’tan Selim ilçemize gelirken bölünmüş yollarımız, belediyemizin çalışmasıyla ilçe merkezindeki düzenli yollar ve cadde olmak üzere her yer tabiri caizse şantiye alanı gibi. Lojistik merkezinin bu tarafta olması aynı zamanda TANAP Projesi’nin bu tarafta olması Selim ilçemize ayrı bir değer katmakta ve bu bölgenin gelecekte çok önemli bir merkez olacağını şimdiden söylemek istiyorum” diye konuştu.


“ANLATMALIYIZ Kİ İNSANLAR NELER YAPTIĞIMIZI VE NELER YAPACAĞIMIZI GÖRSÜNLER VE GEÇTİĞİMİZ 4-5 AYDA YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI TEKRAR YAŞAMAYALIM”

Anlatmalıyız ki insanlar neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı görsünler ve geçtiğimiz 4-5 ayda yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamayalım diyen AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, “Hiç şüpheniz olmasın ki bu güne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. AK Parti tecrübeli midir? 13 yıldır hizmet ediyor elbette ki tecrübelidir. AK Parti milletvekilleri tecrübeli midir? Elbette ki tecrübelidir ve gereken hizmeti yapacaktır. Bu konuda Rabbime hamd olsun ki hiçbir sıkıntımız yok. AK Parti teşkilatları seçilmişleri ve atanmışları AK Parti hizmetlerine aracılık etmek adına tecrübeye sahip midir? Elbette ki tecrübelidir ve biz bu tecrübeyle birlikte bugüne kadar yaptıklarımız hizmetlerin üzerine koyarak devam edeceğiz. Ama birileri kusura bakmasın anlatacağız, yaptıklarımızı anlatmak durumundayız. Anlatmalıyız ki insanlar neler yaptığımızı, neler yapacağımızı görsünler ve geçtiğimiz 4-5 ayda yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamayalım. Tekrar 2002 öncesine dönmeyelim. Ülkemiz tekrardan kaos günleri, karanlık günleri yaşamasın. Ülkenin gelişmesi adına katkı koyan herkes anlatmalı, söylemelidir, kimse kusura bakmasın. Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha bu ülkenin karanlığa çekilmesine müsaade etmedi. O karanlıklardan nemalananlar da insanımızın verdiği mesajı çok net anlamalıdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan Taziye Evleri gezildi. Köylülerle sohbet edildi.


Hürriyet 


Geri Dön