19 / 04 / 2024

Kars Yenişehir Konutları'nda doğalgaz krizi!

Kars Yenişehir Konutları'nda doğalgaz krizi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Kars Merkez Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan TOKİ konutlarının bir kısmının doğalgazı, bazı abonelerin borçlarını ödememesi nedeniyle kesildi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli vatandaşlar için Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan  TOKİ  konutlarının bir kısmının doğalgazı kesildi. Ortak kullanım olan doğalgaz’ın bazı aboneler tarafından ödenmeyen aidatladan dolayı kesildiği ortaya çıktı.


Kars Merkez Yenişehir Mahallesi’nde Yeşil Kartlı vatandaşlar için yaptırılan TOKİ Lojmanlarının bir kısmının doğalgazı kesildi. Ortak kullanım olan ve bloklarda oturan vatandaşlardan bazıların doğalgaz parasını ödemediğinden dolayı kesilen doğalgaz, ise parasını ödeyen vatandaşları mağdur etti. TOKİ Lojmanlarında oturan vatandaşlar, “Bizim borcumuz yok. Bazı koşularımız doğalgaz parasını ödememiş. Bundan dolayı doğalgazımız kesildi. Havalar soğuk mağdur edildik. Yetkililerden doğalgazımızın yeniden açılmasını istiyoruz” diye dert yandılar.


Yenişehir Mahallesi’nde yaptırlan ve yeşil kar sahibi dar gelirli vatandaşlara verilen lojmanlarda binaların ısınma sistemi ortak. Ortak sistemin kullanıldığı konutlarda bazı vatandaşlar ise maddi imkansızlıkrdan dolayı doğalgaz paralarını ödeyememiş. Doğalgaz parası ödenmediğinin ilgili doğalgaz firması binalardan bazılarının doğalgazını kesmiş bulunuyor.


Öte yandan TOKİ lojmanları sakinlerinin konuyu BİMER’e taşıdığı da ortya çıktı.


Hürriyet Yerel




Geri Dön