24 / 04 / 2024

Kars'ı nüfusundan daha fazla turist ziyaret etti!

Kars'ı nüfusundan daha fazla turist ziyaret etti!

Kent merkezi 78 bin nüfusa sahip olan Ani Ören Yeri, asırlık camileri ve kalesiyle ünlü Kars'ı geçen yıl 91 bin 920 yerli ve yabancı turist ziyaret etti...



Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay. AA muhabirine yaptığı açıklamada. 12 ay turizme açık ender illerden biri olan Kars'ın 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 15 marka kentten olduğunu söyledi. 


Ani Ören Yeri, Sarıkamış'taki Bayraktepe Kayak Merkezi, Kars Kalesi, Fethiye Camisi ve Kümbet Camisinin çok sayıda turist çektiğine değinen Doğanay, "Kış turizmi açısından en çok turist Rusya, Ukrayna ve İran'dan geliyor. Yazın kültür turlarına da Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden turistler katılıyor" dedi. 


Doğanay. kentin merkez nüfusunun 78 bin civarında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Geçen yıl ilimize gelip turizm işletme belgeli otellerde konaklayan turist sayısı 91 bin 920 olmuştur. 

Kent merkezi nüfusunun üzerinde turist, kentimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Bizim tutmuş olduğumuz düzenli istatistiklere göre 2013 yılının ilk 6 ayında Kars'a gelen turist sayısı 34 bin 798. Kültür turları altıncı aydan sonra artış gösterdiği için bu sayı eminim ki geçen yılki sayıyı geçecektir." Doğaray, 91 bin 920 turistin Kars ekonomisine önemli katkı sağladıklarına değinerek, kentin geçim kaynağını destekleyen en önemli alanlardan birinin de turizm olduğunu söyledi. 


Turizmle belli bir noktaya gelineceğini ifade eden Doğanay, şöyle konuştu: "Kars halkı ve esnafı kendini gelecekte turizm sektörünün içinde bulmalı ve kendilerini ona göre geliştirmelidir. Kentimize gelen turistler Kaleiçi mahallesini, Kars Kalesini, Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Türbesini, 12 Havariler Külliyesi ve Kars mimarisinin tamamını gezdi. Turistlae kentten ayrılmadan önce mutlaka Ani Ören Yeri'ni geziyorlar."



Ankara Yarın


Geri Dön