25 / 04 / 2024

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle "riskli alan" ilan edilen 26 bin metrekarelik bölge için kentsel dönüşüm projesi hazırladı.



152 bağımsız birimde, yaklaşık 500 kişinin yaşadığı bölge için modern konutlar, yeşil alanlar, park ve otoparklar tasarlandı. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayından sonra uygulamaya geçecek. 

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde, eski taş ocağının bulunduğu bölgede, birkaç yıl önce, aşırı yağışlara bağlı olarak heyelan ve kaya düşmesi yaşandı. Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi ve planlama yetkisi Karşıyaka Belediyesi'ne verildi. Etüt çalışmalarını tamamlayan belediye, Cumhuriyet Mahallesi'nin çehresini değiştirecek bir kentsel dönüşüm projesi hazırladı. 


Uygulama başladığında değer tespiti ve uzlaşı aşamalarının ardından tehlike arz eden 102 bina yıkılacak. Heyelan ve kaya düşme tehlikesi olan bölgede; 250 yeni modern konut inşa edilecek. Arazide 11 bin 400 metrekare yeşil alan ve parklar oluşturulacak. Bin metrekarelik otopark alanı ayrılacak. 


Proje; dar sokaklarda, eski ve yıpranmış konutlarda, heyelan tehlikesiyle boğuşan Cumhuriyet Mahallesi'nin çehresini değiştirecek ve diğer bölgeler için örnek teşkil edecek. 


Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bu bölgeyi baştan yaratacağız. Geçici ve kalıcı önlemlerimizi daha önceden aldık ancak çağdaş yaşam ortamları ve yeşil alanlar yaratmak için örnek bir proje hazırladık. 


O bölgede yaşayan vatandaşlarımızı da sürece katarak, sorunsuz bir dönüşüme imza atmayı planlıyoruz" dedi. 


Ege Telgraf


Geri Dön