28 / 03 / 2024

Karşıyaka Nergis Parkı yenileniyor!

Karşıyaka Nergis Parkı yenileniyor!

Karşıyaka Belediyesi, Nergis Parkı'nı yenilemek ve daha modern hale getirmek için çalışma başlattı. Mahalle halkının istekleri doğrultusunda park içindeki ağaç ve yeşil alan oranı artırılacak.




Karşıyaka Belediyesi, Nergis Parkı'nı yenilemek ve daha modern hale getirmek için çalışma başlattı. Mahalle halkının istekleri doğrultusunda park içindeki ağaç ve yeşil alan oranı artırılacak. Süs havuzları, özel ışıklandırma sistemleri kent mobilyaları ile Nergis Parkı, Karşıyaka'nın yeni çekim merkezine dönüştürülecek. Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en önemli yeşil alanlarından biri olan Nergis Parkı'nı yenilemek ve modern bir görünüme kavuşturmak için harekete geçti.


Park için, çocuklara ve yetişkinlere hitap edecek çalışma başlatan belediye, vatandaşların öneri ve taleplerini de dikkate alarak özel bir proje hazırladı. Projeye göre, park alanı tamamen baştan düzenlenecek ve yenilenecek. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulu olan parkta 0-6 yaş ve 6-12 yaş gruplarına yönelik, zemini kauçuk ile kaplanmış ayrı oyun grupları olacak. Engelsiz çocuk oyun grupları da parkta yer alacak. Yetişkinler içinse pergolalar ve ağaç altı oturma üniteleri ile keyifli alanlar oluşturulacak. Parktaki fitness alanı sil baştan düzenlenip zemini kauçukla kaplanacak; yepyeni spor ve oyun aletleri ile donatılacak.


KÖPEK OYUN ALANI DA YAPILACAK


Köpek sahibi olan mahalle sakinleri de artık Nergis Parkı'ndan çok daha rahat yararlanabilecek. Parka yaptırılacak köpek oyun alanında can dostlar özgürce koşup oynayabilecek. Yeşil alanlar genişletilecek ve çiçekler ile park alanı renklendirilecek. Parktaki ağaç sayısı artırılacak. Ayrıca Nergis Mahalle Muhtarlığı, Nergis Mahalle Merkezi Toplantı Odası, çay ocağı ve tuvaletlerin yer alacağı binanın fiziki alanı da 300 metrekareden, 100 metrekareye düşürülecek. Özel olarak tasarlanan, şelale ve ışık sistemleri ile donatılmış süs havuzu da Nergis Mahallesi sakinlerine görsel şölen yaşatacak. Parkın adı Nergis Direniş Parkı olarak değiştirilecek.


"HALKIN SESİNE KULAK VERDİK"


İlçedeki park sayısını artırmak ve mevcut olanları da yenilemek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Nergis halkı, bu park içinde bina değil, ağaç, yeşillik ve oyun alanları görmek istedi ve bunun için çok mücadele verdi. Biz de halkın sesine kulak verdik ve parkı, onların isteği doğrultusunda yenileme kararı aldık. Yeşil oranını artıracağız, oyun gruplarını yenileyeceğiz ve köpek oyun alanı da yapacağız. Parkın adını da Nergis Direniş Parkı koyacağız. Gezi Direnişi'nde yaşamını yitiren kardeşlerimizi de bu parkta dikeceğimiz anıtla ölümsüzleştireceğiz. Bu park, direnişin de simgesi olacak. Bu park, Karşıyakamıza ve Nergislilere çok yakışacak dedi.


Yeni Asır


Geri Dön