19 / 04 / 2024

Karşıyaka Pehlivanoğlu Market icradan 6 milyon TL'ye satılıyor!

Karşıyaka Pehlivanoğlu Market icradan 6 milyon TL'ye satılıyor!

Karşıyaka 2. İcra Dairesi tarafından, İzmir İli, Karşıyaka İlçesi'nde bulunan Pehlivanoğlu Market satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.



İzmir İli, Karşıyaka İlçesi'nde bulunan Pehlivanoğlu Market, Karşıyaka 2.İcra Dairesi tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.


T.C KARŞIYAKA 2.İCRA DAİRESİ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:  İzmir  il, Karşıyaka ilçe, 9814 Ada No, 32 Parsel No, 17 Bağımsız Bölüm'de bulunan taşınmaz zemin+bodrum katlıdır. Taşınmaz Market olarak işletilmektedir. Bodrum katlı olup brüt yaklaşık alanı 430 m2, nel yaklaşık alanı 370 m2 olup 07/02/2011 tarihli inşaat, 27/06/2012 yapı kullanma izin belgelidir. 27/06/2012 tarihli yönetim planlıdır. Taşınmaz 5 (ZEMİN+4=5 Kat+bodrum) katlı betonarme binanın zemin kalında yer almaktadır. Binanın bulunduğu parsel ön taraf Caher Dudayev Bulvarına, yan ve arka cepheler 6436/1 ve 6436/2 sokağa cephelidir. Apartman girişine göre sol dükkandır. Zemin katın yerleri seramik, bordum katın karo plaka olup dış doğramaları alüminyum, iç doğramaları ahşap, bodruma iniş merpeni saç, zemin katın tavanları taş yünü+spot aydınlatma şeklindedir. Zeminde sağ tarafta tuvalet bulunmaktadır. Binanın arka kısımdan girilen otomatik panjurlu otoparkı bulunmakladır. Caher Dudayev Bulvarına cepheli konumdadır. Yaklaşık 14,00 m cepheli-vitrinli konumdadır. Taşınmazın diğer özellikleri ile birlikte normal kullanmadan doğan yıpranma oranı da değerlendirmede dikkate alınarak ve düşülerek hesaplamalar yapılmıştır. Taşınmaz Belediyenin tüm alt ve üst yapı hizmetlerinden yararlanmakladır. Mav-İşehir-Atakent-Çiğli-Kipa-Sasalı ana yolu üzerinde olup ana arter konumundaki Caher Dudayev Bulvarına cepheli konumdadır. Karşısında Atakent ve Mavişchir, arka kısmında ise Şemikler-Yalı Mahallesi bulunmaktadır. Etrafında ve ana yolda bankalar, mağzalar, diğer alışveriş yerleri, lokantalar, dükkanlar v.b. Bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölge ve arka tarafı çok hızlı bir şekilde planlı ve projeli olarak blok binalar yapılmış olup diğer inşaatlara da hızla devam edilmektedir. Karşı tarafı da Atakent ve Mavişehir bölgesidir. Bulunduğu yer İzmir ve Karşıyaka'da talep oranının fazla olduğu, kıymetli bir bölgedir. Ayrıca etrafında diğer çeşitli alışveriş yerleri, yakınında yeni açılan Başkent Üniversite Hastanesi bulunmaktadır. Taşınmazın ana caddeye cepheli dükkan ve bodrum katlı oluşu, yeni sayılabilecek bir bina olması, emsallerine göre üstün yönlerini teşkil etmektedir. Taşınmazda Kiracı olarak aşağıda tapu kayıt bilgisinde belirtildiği üzere Pehlivanoğlu Marketçilik Gıda Pazar. San. Ve Tic. A.Ş. bulunmaktadır.


Yözölçümu: 1.219,00 m2 

Arsa Payı: 210/2400

Adres: Yalı Mah. Cehar Dudayev Bulvarı No: 95/A Karşıyaka/İZMİR 

İmar Durumu: Karşıyaka Belediyesi 07/04/2015 tarihli taşınmazın blok nizam, 5 kat, 3 m yola cepheli, güneyden 3 m bahçe mesafesi konut adası olup parsel üzerinde 5 katlı 2011 yılı ruhsatlı bina olduğu belirtilmiştir.

Kıymeti: 6.000.000,00 TL

KDV Oranı:  % 18

Kaydındaki Şerhler: Pehlivanoğlu Marketçilik Gıda Pazarlama San. Ve. Tic. Anonim Şirketi adına 2.040.000- TL bedel karşılığında kira şerhi (Başlama tarihi: 10/10/2014 Süre: 10 Yıl)


1. Satış Günü:  02/11/2015 günü 14:30-14:40 arası

2. Satış Günü : 27/11/2015 günü 14:30-14:40 arası

Satış Yeri: 1717 Sokak No: 82/C Karşıyaka icra Daireleri Satış Odası 4. Kat Karşıyaka/İZMİR


Satış şartları:


1-ihale açık artırma sureliyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyan.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşine igünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin % 50’sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamımve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat 1/2 tapu harcı ileteslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-Taşınmazı satın alanlar ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelinin derhal veya İİK. Madde 130 gereğince verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.


4-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


5-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isleyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-İş bu satış ilanının gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için İİK madde 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.


8-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/4297 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.



Geri Dön