25 / 04 / 2024

Karşıyaka Şair Eşref İlkokulu yıkılacak mı?

Karşıyaka Şair Eşref İlkokulu yıkılacak mı?

Karşıyaka'daki Şair Eşref İlkokulu'na, 50 yılın yükü ağır gelmeye başladı. Deprem testinden geçmediği için çocuklar için tehlike arz eden okulun yıkılıp yeniden yapılmasını isteyen mahalle halkı, durumu ilçe yetkililerine bildirdi




Karşıyaka'da nüfusu 35 bini aşan Cumhuriyet Mahallesi semtindeki Şair Eşref İlkokulu artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Deprem testinden geçmeyen eski okulun artık yenilenmesini isteyen mahalllelinin durumu yetkililere bildirmesinin ardından mahalleye gelen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ve Şair Eşref İlkokulu Aile Birliği Başkanı Nermin Görgün ile görüşerek harekete geçti.


Kaymakam el attı

Yeni Asır'a açıklama yapan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı'na okulun yıkılıp yeniden yapılması için talepte bulunduklarını belirtti. Kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki okulun eski ve ihtiyacı karşılayamacak durumda olduğunu dile getiren Yücel, "Bizim bakanlığa sunmak istediğimiz teklifimizde okulun güçlendirilmesi ve tuvaletlerinin yenilenmesi için harcanacak bütçeyle, okulun yeniden yıkılıp sosyal ve spor alanlarının da bulunduğu daha büyük bir okul yapılması yer alıyor. Bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'nın takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

Nüfus artışı olduğu için okulun yetersiz olduğunu belirten Yücel, "Öğrenci sayısı oldukça fazla. Bu yüzden okul yetersiz. Ayrıca tuvaletleri çok bakımsız. Depreme dayanıklılık testinin de yapılması gerekiyor. Daha geniş bir okul yapılabilir. Okulun çevresi geniş ve bunun için müsait" dedi.  İzmir  İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, "Konuyla ilgili bu yönde bir talep varsa okulu deprem testinden geçiririz. Eğer deprem testinden olumsuz bir sonuç çıkarsa gerekli yenileme çalışması yapılır" açıklamasını yaptı.


Tuvalet ve kantin dışarıda

Cumhuriyet Mahallesi'nde 1968 yılında yapılan 15 derslikli Şair Eşref İlkokulu, son yıllarda artan nüfus artışıyla birlikte ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. 745 öğrencinin öğrenim gördüğü okul bugüne kadar deprem testinden de geçmedi. Tuvaletleri ve kantini dışarda ve bakımsız halde olan okulun el yıkama yeri ise okul bahçesinde bulunuyor. Havaların soğumasıyla birlikte çocukların mağdur olması ve hastalanması öğrenci velilerinin tepkisini topluyor.


Bir an önce harekete geçilmeli

Okulun yenilenmesi için bir an önce harekete geçilmesini isteyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, "Okulumuz 50 yıllık okul. İyice eskidi. 2 katlı ve derslik sayısı yetersiz. Öğrenciler ve öğrenci velileri de bu durumdan çok rahatsız. Okulun deprem testinden geçirildikten sonra gerekli güçlendirme çalışmasının yapılmasını ya da okulun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.


3 kuşak aynı okulda

Okul Aile Birliği Başkanı Nermin Görgün, "Biz öğrenci velileri olarak çocuklarımızı bu eski okulda öğrenim görmesini istemiyoruz. Neredeyse 3 kuşak bu okulda okudu. Artık bu okulun yenilenmesi lazım. Bugüne kadar bir çivi bile çakılmadı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön