26 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı davasında ret kararı!

Karşıyaka Stadı davasında ret kararı!

Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak yeni statların ihalesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davayla iptal edilmesinin ardından bir başka davada, bu defa farklı bir karar verildi.



Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak yeni statların ihalesinin,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davayla  Ankara  18’inci İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmesinin ardından bir başka davada, bu defa farklı bir karar verildi.


Ankara 3’üncü İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları Odası’nın Karşıyaka Stadı için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Toplu Konut İdaresi aleyhine açtığı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması davasında talebin reddini kararlaştırdı.


Mahkeme, gerekçeli kararında ihale iptali ve yürütmenin durdurulması hükmünü, yalnız idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda verebileceklerini belirtip bu şartlar gerçekleşmediği için talebin reddedildiğini belirtti.


Kulüpler, yüklenici firmalar ve GSGM, 18’inci İdare Mahkemesi’nin ihaleleri iptali kararı için Danıştay’a yapılan itirazdan olumlu sonuç bekliyor.


Hürriyet Ege



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İzmir'e iki stat yapılmasın diye çaba harcayan kurumlardan Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davada Ankara 3. İdare Mahkemesi, ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması talebini reddetti

İzmir Şehir Plancıları Odası'nın, Ankara 3. İdare Mahkemesi'nde Karşıyaka Stadı için açtığı davada yürütmeyi durdurma talebi kabul edilmedi. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada ihale iptali kararı çıkmasının ardından "tarihe not düştük, mahkeme haklılığımızı tescilledi" diyen Aziz Kocaoğlu'nun bu karar sonrası nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. Zira bu karar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nde açılan ve Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin iptal olmasına yol açan kararın iptali kararı için Danıştay'a gönderilen dosyadan olumlu sonuç alma yönündeki beklentileri de güçlendirdi. Mahkeme, ihale iptali ve yürütmenin durdurulması talebininin yalnızca, iptali istenen idari işlemin uygulanması halinde, telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve işlemin açıkça hukuka aykırı olması durumunda verilebileceğini belirtti. Mahkeme, bu şartlar gerçekleşmediğinden odanın talebini reddetti. 


DANIŞTAY DİKKATE ALACAKTIR 

Karara sevindiklerini söyleyen Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, "İnşallah çıkan bu karar şu an Danıştay'daki diğer davayı da bizim açımızdan olumlu yönde etkiler" dedi. Eski Karşıyaka Kulübü Başkanı Ali Erten, "İzmir Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davanın gerekçesi aynı. Danıştay'ın bu kararı dikkate alacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


CHP KORKUSUNDAN... 

Karşıyaka Stadı İçin Gönüllü Avukatlar Grubu Sözcüsü Avukat Cevdet Florat da Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin kararını "cesaretlendirici" diye niteledi. Florat, "İzmir'de CHP korkusundan bu işi takip eden bir avuç insanız. Belediye yetkilileri kulüp başkanlarına farklı konuşuyor, yaptıkları başka. Diğer dosyalara etkisi olabilecek bir karar. Karşıyaka ve Göztepe'nin stada ihtiyacı var. Kulüp başkanlarının suskunluğunu anlamak mümkün değil. Göztepe'ye Hizmet Derneği geçtiğimiz günlerde ilan vermişti. Biz mücadele ediyoruz. Bizim derdimiz İzmir, Karşıyaka ve Ege. Bizim derdimiz sadece ve sadece bu kenti kalkındırmak. İstemezükçü taraf Büyükşehir ve Karşıyaka belediyesi. 'Statları yaptırmayacağız' dediler. Konuştukları farklı ve yaptıkları başkaydı. Kocaoğlu'nun önceki gün mecliste yaptığı açıklama insanların cinlerini tepesine getirecek bir konuşmaydı. Yargının bu kararından sonra Büyükşehir Belediyesi, yeni manevralar yapacak. Açtıkları davadan haberimiz yoktu. Gizli gizli kimseye haber vermeden yürüttüler. Karşıyaka ve Göztepe başkanlarına 'engel çıkarmayacağım' dedi. Ancak kimsenin haberi olmadan dava açtı. Davadan istediği sonucu alınca da sevindi" şeklinde konuştu. 


TARAFTAR DA SEVİNDİ 

Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin kararı sosyal medyada da geniş yankı buldu. Paylaşımlardan bazıları şöyle: Ersin İyikalpli: Evet Sayın Kocaoğlu yine ekranlara çık konuş bakalım. Hani diyordun ya mahkeme doğrusunu gösterdi diye. Şimdi de biz sana aynısını söylüyoruz. Sen mahkemeden daha çok mu biliyorsun. Bunlar senin sözlerin. Karşıyakalılardan ve bütün İzmirlilerden özür dile. TC Özgür Güngör: Orada yıllar öncesinde maçlar oynanıyordu. Esas yanlış olan o stadın çevresine dikilen evler. Ayrıca ayda 2 maç 3 saat eder. 6 saat mi trafiği felç edecek. Sen Mavişehir'deki AVM'lere gidiyorsun. Ne güzel trafik yok değil mi? Haftanın 7 günü Bostanlı Pazarı. Bunlara da itiraz etseniz ya görelim iyi niyetinizi. 


Sabah Ankara



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak yeni statların ihalesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davayla Ankara 18'inci İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmesinin ardından bir başka davada, bu defa farklı bir karar verildi. Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları Odası'nın Karşıyaka Stadı için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Toplu Konut İdaresi aleyhine açtığı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması davasında talebin reddini kararlaştırdı. Mahkeme, gerekçeli kararında ihale iptali ve yürütmenin durdurulması hükmünü, yalnız idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda verebileceklerini belirtip bu şartlar gerçekleşmediği için talebin reddedildiğini belirtti. Kulüpler, yüklenici firmalar ve GSGM, 18'inci İdare Mahkemesi'nin ihaleleri iptali kararı için Danıştay'a yapılan itirazdan olumlu sonuç bekliyor



Posta Ege


Geri Dön