25 / 04 / 2024

Karşıyaka stadı nereye yapılacak?

Karşıyaka stadı nereye yapılacak?

Habertürk Egeli Gazetesi köşe yazarı Ali Arda Perk bugün ki köşe yazısında Karşıyaka stadı ile ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu'nun toplantısını ele aldı.



İzmir Valisi Mustafa Toprak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda Vali Toprak, Akpınar'dan stad yeri için 'Yalı' ricasında bulundu. 


TOKİ tarafından Karşıyaka'ya yapılması planlanan ancak yer tartışmaları bir türlü son bulmayan 'Stad',  İzmir  Valisi Mustafa Toprak ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 1.5 saatlik görüşmesinde gündeme geldi. Vali Mustafa Toprak'ın, Gençlik ve Spor Bakanhğı'nın projesini anlattığı ve "Biliyorsunuz Bakanlık Yalı'da yapılması kararının üstünde duruyor. Yapılan tesisle orası canlanacak. Stad Yalı'ya yapılsın" dediği ifade edildi. 


Başkan Akpınar'ın ise stad için Yalı yerine, Örnekköy'ü işaret ettiği kaydedildi. Akpınar'ın "Örnekköy'de yapılacak bir stad, yoğunluğa sebep olmaz. Ama Yalı'da yapılacak bir stad, yoğunluğu arttırır. Orayı yaşanmaz hale getirir. Yalı'ya yapılması yarardan çok zarar verir. 

Biz bu kentin geleceğini düşünüyoruz" dediği kaydedildi. 


PROJE TEŞEKKÜRÜ 

Görüşmede ayrıca Vali Mustafa Toprak'ın Karşıyaka Belediyesi'nin "Her Apartman Bir öğrenci Okutuyor" projesini çok beğendiği, "Bu proje hem İzmir'e hem de Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Destekliyoruz, devamının gelmesini diliyoruz" dediği öğrenildi. 

Vali Toprak'ın ayrıca [email protected] Akpınar'ı bu konuda kutladığı ifade edildi. 


ÖZEL BİR İLÇE 

Görüşme sonrasında açıklama yapan Toprak, "Hem çalışmalarla ilgili bilgi alalım istedik hem de gecikmiş bir hayırlı olsun ziyareti yaptık. 

Karşıyaka özel bir ilçe. Önemli güzelliklerin yaşandığı, önemli çalışmaların yapıldığı, İzmirimizin dışarıya açılan yüzü. Bizim için her açıdan önem arz ediyor. Burada sizin varlığınız, çalışmalarınız, bu çalışmaların ilerleyen dönemde dinamiklerle birlikte güzel bir şekilde yürütülmesi, vatandaşlara hizmetlerin kaliteli verilmesi hepimizin ortak isteği. Birbirimizin ve vatandaşların işini kolaylaştırıcı hizmetler üretmeye devam edeceğiz. İzmir'in kalbinde, Körfez'in bu güzel noktasında inşallah daha da güzel işlere imza atarsınız" dedi. 


DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise "Hepimiz halka hizmet etmek için görev yapıyoruz. Şehirde birliği bütünlüğü sağlayarak, kurumlar arası işbirliğini yakalayarak kent halkına en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. En iyisini yapmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu desteği sizlerden almak moral veriyor. Hoşumuza gitti, onurlandırdı bizi. Ortak çalışmalarda desteğinizi görüyoruz" diye konuştu. 


Habertürk Egeli


Geri Dön