26 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nda Ali Acar İnşaat ve Göztepe Stadı'nda Doyap Yapı'yla anlaşıldı!

 Karşıyaka Stadı'nda Ali Acar İnşaat ve Göztepe Stadı'nda Doyap Yapı'yla anlaşıldı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 15 bin kişi kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı için Ali Acar İnşaat ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nı yapacak Doyap Yapı'yla sözleşmeleri imzaladı.



Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 15'er bin kişi kapasiteli iki stad için Gençlik ve Spor Bakanlığı yer teslimini yaptı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 15 bin kişi kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı için Ali Acar İnşaat ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nı yapacak Doyap Yapı'yla sözleşmeleri imzaladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı firmalara yer teslimini yaparken, şirketler için 2 yıl olarak belirlenen inşaat süreci başladı.  Kulüplerin kullanımında olan tesislerin boşaltılarak teslim edilmesi için başvuru yapıldı. 


RUHSAT SORUNU VAR 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ruhsat başvurusu yapacak firmalar onay çıkmaması durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat alma yolunu izleyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gürsel Aksel Stadı'ndaki 1406 metrekarelik Büyükşehir arazisi ile  Karşıyaka'daki 30 metrekarelik şahıs arazisini . kamulaştırmaya çalışıyor. Firmalar ruhsat sorununu 2 ay içinde çözerek temel atmayı planlıyor. 

Habertürk Egeli


Geri Dön