24 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

İZMİR Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti



Yıllardır yapılması beklenen ve 28 Ocak 2014'te düzenlenen ilk ihalesi davalar sonrası geçtiğimiz 15 Haziran'da ikmal edilen Karşıyaka İlçesi Aksoy Mahallesi 26675 ada 11-12 parsellerdeki stadyum ve sosyal tesis alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ile, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 9'uncu maddesi uyarınca geçen ay onaylandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 21 Ağustos'a kadar askıya çıkan plan değişikliğine 18 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde  İzmir  Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz geldi.


Projeye yükseklik, bina yoğunluğu ve güvenlik gibi gerekçelerle itiraz etmeyi kararlaştıran Şehir Plancıları Odası, geçtiğimiz çarşamba günü Karşıyaka Spor Kulübü'ne durumu bildirip toplantıya davet etti. Başkan Mutlu Altuğ ve Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın katılmadığı toplantıda kulübü Varlık Kurulu Üyeleri Tayfun Yelkenbiçer ve Seracettin Sakıpağa temsil etti. İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten ve Gençlik ve Spor Bakanlığı adına imar planını hazırlayan Mustafa Sayar da toplantıda hazır bulundu. Oda yetkilileri, stadın yükseklik farkı nedeniyle şehir ve alanın silüetini bozacağı, konut yoğunluğu ve yaya yolunun yetersizliği nedeniyle olası bir acil tahliye anında güvenlik riski oluşturacağı nedenleriyle itiraz edeceklerini bildirdi. İtiraz, cuma günü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verilen dilekçeyle yapıldı. Bakanlık, 30 gün içinde itirazı değerlendirecek.



Hürriyet 


Geri Dön