28 / 03 / 2024

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı inşaatının sürdüğü alanda basın toplantısı düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında yıkım işlemlerine başladıklarını hatırlattı, stadın inşaat ruhsatı için belediyeyi beklediklerini söyledi.



Karşıyaka Stadı inşaatının sürdüğü alanda basın toplantısı düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında yıkım işlemlerine başladıklarını hatırlatarak "1 ay önce de zemin iyileştirme işlemlerine başladık. Önemli olan başlamaktı. Bu konuda herkesin yardıma olmasını bekliyoruz. Ama ne olursa olsun bu inşaat bitecek" dedi Karşıyaka Stadının, kulübün 100 yıllık tarihinde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyen Erten, "Bu stat, aynı zamanda bu kulübün ekonomik geleceği demek. Biz eko nomik olarak yapımızı güçlendir mezsek, tesislerimizi yapmazsak bu kulübü yaşatamayız" diye konuştu. Her şeyin yolunda gitmesi halinde önümüzdeki sene ligin ikinci yarısında maçlarım bu statta oynama hedefinde olduklarım aktaran Erten, stadın inşaat ruhsatı için belediyeyi beklediklerini söyledi. 


"BELEDİYE HİSSESİNİ DEVRETTİ" 

Stat arazisinde belediyenin kendisine ait hisseyi Spor Bakanlığı'na devrettiğini anlatan Erten, "Müte ahhit firma yaklaşık 1 ay önce inşaat ruhsatı için belediyeye müracaat etti Şu an dosyamız belediyede. 0radan olumlu bir sonuç çıkacağım umuyoruz. Ama çıkmazsa da başka mercilerden bu yatırımın devamım sağlayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mn ruhsat verme yetkisi var. Bu yetkiyi kullanacaktır. Bu bir devlet yatırımı. Devlet yatırıma başlamışsa, ödeneği ayrılmışsa bu bite çektir" ifadelerini kullandı. 



Türkiye


Geri Dön