18 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nın yıkımına itiraz geldi!

Karşıyaka Stadı'nın yıkımına itiraz geldi!

Karşıyaka İlçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenileme ihalesini alan inşaat firması, hafta içinde kulübe yazı göndererek Yalı Tesisleri'nin 1 hafta içerisinde boşaltılmasını isterken, şubeleri ortada kalma korkusu sardı.



Karşıyaka İlçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenileme ihalesini alan inşaat firması, hafta içinde kulübe yazı göndererek Yalı Tesisleri'nin 1 hafta içerisinde boşaltılmasını isterken, şubeleri ortada kalma korkusu sardı. Tenis şubesi, gazetelere ilan vererek mağduriyetin giderilmesini istedi.


İş makinelerinin tesise girmesiyle ilk etapta tribünlerin altında yer alan voleybol salonu ile kapalı tenis kortu ve açık kortların yıkılacağı, kulüp binası ve bünyesindeki kiralık 3 restoranın daha sonra boşaltılacağı bildirildi. Voleybol, tenis ve yelken şubeleri için yeni kullanım alanı bulunamazken, tenis şubesi, gazetelere ilan vererek mağduriyetlerinin giderilmesi isteğinde bulundu.


ATLETLER ANTRENMAN PİSTSİZ KALACAK


İlanda, şubenin 50 yıldan uzun süredir aynı bölgede hizmet verdiğini hatırlatan yöneticiler, "Yeni stat projesi şubemizin kort alanlarını da kapsamakta olup, tenis şubemiz, içinde bir tarih yatan ve nice şampiyonluklar yetiştirdiği alanından çıkma zorunluluğu ve mağduriyetiyle karşı karşıyadır. Sporun desteklenmesi ve yararı için yapılan tüm anlamlı projelerin arkasında ve destekçisi olan şubemize, planlanan projede maalesef yer verilmemiş olup faaliyetlerini sürdüreceği alan konusunda da önlem alınmamıştır. Mağduriyetimize sessiz kalınmayacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.


Karşıyaka'da basketbol ve voleybol A takımları Karşıyaka Arena'daki büyük salonda antrenman yaparken, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki iki salondan basketbol altyapısı yararlanıyor. Yalı Tesisleri'nde faaliyet gösteren tenis şubesinin, Örnekköy Ulusal Tenis Eğitim Merkezi, voleybol altyapının ise Karşıyaka Belediyesi'nin yine Örnekköy'de yaptırdığı yeni salona taşınması projeleri fikir aşamasında kaldı. Stadın yıkımı başlayınca 2005 Üniversite Oyunları öncesi yapılan, kentin kuzey aksındaki tek tartan atletizm pisti de kaldırılacak. İlçedeki atletler antrenmanlarını bu alanda yapıyor.


Yeni Asır


Geri Dön