25 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe statları için geri sayım başladı!

Karşıyaka ve Göztepe statları için geri sayım başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), Karşıyaka ve Göztepe için İzmir’e inşa edeceği iki yeni stadyum için geri sayım başladı. Statları inşa edecek firmalarla sözleşme imzalandı....




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İzmir’e iki yeni stadyum inşa edilmesi için 28 ve 29 Ocak 2014’te ihaleye çıktı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 15 bin kişi kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı için Ali Acar İnşaat ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nı yapacak Doyap Yapı'yla sözleşmeler imzalandı. 

 

15 biner kişilik iki stat

 

TOKİ, İzmir'deki mevcut statların fiziksel şartlarının uygun olmaması nedeniyle Karşıyaka ve Göztepe’ye 15 biner kişi kapasiteli iki stat kazandıracak. Karşıyaka’ya 15 bin kişilik stadyum ile birlikte, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak. 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik vip tribünü, 482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü ve 18 kişilik engelli tribününün bulunacağı stat toplamda 15 bin seyirci kapasiteli olacak. Stadın, kuzey, güney ve doğu yönünde seyirci girişleri yer alırken, batı yönü sporcu, basın, vip, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. Sporcular için 4 adet soyunma odasının planlandığı statta, hakem odaları, teknik direktör odaları ve revir alanları da yer alacak.

 

Tasarımda  İzmir  iklimi etkili oldu

 

Göztepe Stadının yapımında İzmir ikliminin genel özellikleri etkili olacak. Seyirci fuayelerinin ve çimlerin doğal yollarla havalandırılabilmesi, doğal ışık alabilmesi için cephelerde ve çatıda yarı geçirgen malzemeler kullanılacak. Yağmur suyunun çatıdan kanallarla tahliye edilerek bodrum katta havuzlarda arıtılıp tekrar sistemde kullanılması amaçlanıyor. Çatıda kısmi fotovoltaik paneller kullanılarak sürdürülebilir enerji kaynaklarından faydalanılacak. Çok amaçlı stadyumda, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri bulunacak. Stadyum çevresi yaya dolaşım alanı olarak tasarlandı. 

 

Statta 300 kişilik protokol tribünü, 500 kişilik vip tribünü, 250 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlarımız için 75 koltuğun yer alacağı stat toplamda 15 bin seyirci kapasiteli olacak.12 asansörün bulunduğu statta 500’ü kapalı olmak üzere 600 araçlık otopark ve 10 araçlık otobüs parkı yer alacak. UEFA standartlarında inşa edilecek stat, futbol müsabakalarının yanı sıra, ekonomik anlamda eğlence merkezi ve olası doğal afetlerde sığınak olarak da kullanılabilecek.

 


Toki Haber


Geri Dön