26 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe taraftarları stat istiyor!

Karşıyaka ve Göztepe taraftarları stat istiyor!

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Yeni Asır'ın 120 kuruluş yıldönümünü balosunda, Karşıyaka ve Göztepe statları ile yaptığı açıklamalar bomba etkisi yarattı...




Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım'ın Yeni Asır'ın 120 kuruluş yıldönümünü balosunda, Karşıyaka ve Göztepe statları ile yaptığı açıklamalar bomba etkisi yarattı. Yıldırım'ın, ihalesi yapılan statlar için önce ruhsat engellemesi, ardından dava açılması nedeniyle, bu yatırımlar için ayrılan 120 milyon liralık ödeneğin, 2015 bütçesine konmayabileceğini bildirmesi taraftarları isyan ettirdi.

Konu ile ilgili görüşlerini sanal alemde bildirirken, statların yapımına karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve şahsi dava açan bazı çevrelere tepki gösteren taraftarlar, İzmir'in bu çekişmeler yüzünden yıllardır yatırım alamadığını da vurguladı. Statların kulüpler için kurtuluş olduğunu vurgulayan taraftarlar, siyasi çekişmelerin kulüplerin kaderlerini çizmesine de tepki gösterdi.

Bazı taraftarlar, İzmir'in stat konusunda yaşadığı ayıbı vurgulayarak, Altınordu'nun Manisa'da, Karşıyaka'nın ise Buca'da maç oynamak zorunda kalışına isyan etti. Taraftarlar, yapılacak statların hem İzmir'i bu ayıptan kurtaracağını, hem de kulüplerin önemli bir gelir kaynağı olacağını vurgulayarak, engellemelerin bir an önce kaldırılmasını istedi. Bazı taraftarlar "Artık salondan çıkıp, sokak toplantıları yapmalıyız" dedi. GÖRKEM TÜRKYILMAZ 


Binali Yıldırım ne demişti?

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'de yapılması planlanan statlar için ayrılan ödeneğin, yeni bütçeye girmeme tehlikesini şu sözlerle ifade etmişti: "İzmir'de iç çekişmeler var. Bir yandan KSK Stadı'nın etrafındaki halk, diğer yandan Karşıyaka ve Büyükşehir belediyeleri mahkemeye gitti. Belimizi büken bu. Mahkemeleri geri çeksinler, statları en kısa sürede teslim edelim. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 120 milyonluk tahsisi geri çekmemesi için büyük çaba sarfediyorum." 


KSKliler toplanıyor

'Karşıyaka Stadı'nı Yalı İstiyor' kampanyasına destek veren Gönüllü Avukatlar Birliği, bugün saat 18.00'de Karşıyaka Tiyatro Sokağı Kültür ve Sanat Merkezi'nde buluşuyor. Toplantıda 40'a yakın sivil toplum kuruluşu başkanı ve eski yönetici Ali Erten'in de katılacağı bildirildi. Gönüllü Avukatlar Birliği, "Değerli Karşıyakalılar büyük küçük herkes ordayız. İhale iptal olma aşamasında. Başka Karşıyaka yok, demokratik ortamda fikrini Bbyan etmen için, stadına sahip çıkman için. Çocuklarına Kaf Sin Kaf dolu bir gelecek bırakmak için sen de yanımızda ol. Tarihine sahip çık" ifadelerine yer verdi.


Yeni Asır



Geri Dön