29 / 03 / 2024

Karşıyakalı vergisine sadık!

Karşıyakalı vergisine sadık!

Karşıyaka Belediyesi 2014 yılında 52 milyon liralık vergi tahakkuku öngörürken 50 milyon liralık tahsilatla yüzde 98 başarı oranına ulaştı. İlçede 160 bin vergi mükellefi var.



Karşıyaka Belediyesi, 2014 yılı içinde; Bina, Arsa, Arazi, Çevre Temizlik, Haberleşme, Elektrik ve Havagazı Tüketim, Eğlence ile İlan ve Reklam kalemlerinde toplam 52 milyon 234 bin liralık vergi tahakkukunda bulundu. İlçede yaşayan 160 bin vergi mükellefi Karşıyakalı, vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getirerek vergilerini zamanında yatırdı, fark yarattı.


Toplam 8 kalemde alınması öngörülen vergi gelirlerinde yıl içinde 50 milyon liralık rakama ulaşıldı ve yüzde 98’lik başarı oranına ulaşılarak, erişilmesi güç bir başarı elde edildi. Duyarlı ve sorumlu yaklaşımları nedeniyle Karşıyaka halkına teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Vergilerin zamanında yatırılması en önemli vatandaşlık görevimizdir. Bu konuda hassasiyet gösteren ve herkese örnek olmayı başaran Karşıyaka halkına teşekkür ederim. Ödenen vergiler, kaliteli hizmet olarak yine halkımıza dönecek. Karşıyakamızı, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel kenti yapmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Hürriyet


Geri Dön