28 / 03 / 2024

Karşıyaka'nın 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü!

Karşıyaka'nın 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Sanayi Sitesi’ndeki 200’ü aşkın dükkanın, 20 yıldır süren ruhsat sorununa el attı. Eksiklerin tamamlanmasının ardından 50’ye yakın dükkan sahibi ruhsatlarına kavuştu.



Parselasyon problemi ve çeşitli gerekçelerle 20 yıldır ruhsat alamayan dükkan sahipleri; Karşıyaka Belediyesi’nin özverili çalışmaları sonucunda, yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin de tamamlanmasının ardından tek tek ruhsatlarına kavuşmaya başladı. İki aylık çalışma neticesinde 50’ye yakın dükkan sahibi inşaat ruhsatlarını aldı. Kısa süre içinde çalışma ruhsatlarının da verileceği belirtildi.


AKPINAR’A TEŞEKKÜR


Uygulama sayesinde; ruhsat alamadıkları için altyapı hizmetlerinden de faydalanamayan yaklaşık 200 dükk?nın ruhsat k?busu sona ermiş odu. Dükk?n ve parsel sahipleri ruhsatlarını, düzenlenen törenle, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı. Sanayi esnafı, hem ruhsat sorununun giderilmesi hem de alt yapı hizmetleri için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.


"AMACIMIZ SORUN YARATMAK DEĞİL, ÇÖZMEK"


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "İşsizliğin alıp başını gittiği bir süreçte, sanayicimize, küçük esnafımıza destek olmak bizler için sorumluluktur. Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Örnekköy Sanayi Sitemizin ruhsat sorunu için de zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı bir yol izledik. Burası yıllardır ihmal edilmiş bir bölge. İlk önce yol yapımı ile başladık. Daha sonra 20 yıldır çözüm bekleyen ruhsat problemini birlikte çözdük. Bizim önceliğimiz temel sorunları çözmek. Temel sorunları çözdükten sonra diğerleri de peşi sıra gelir. Bugün bu sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi bölgemizde üretim yapanların rahat bir hizmet alması için çalışmaya devam edeceğiz. Sorunlu olan küçük bir bölüm daha kaldı. Önümüzdeki süreçte onu da çözeceğiz" dedi.


Hürriyet Yerel





Geri Dön