26 / 04 / 2024

Karşıyaka'ya üniversite müjdesi!

Karşıyaka'ya üniversite müjdesi!

Karşıyaka'nın üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrasında, uzun yıllar atıl kalan kentteki arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı.




İzmir'in Karşıyaka ilçesinde inşa edilecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temeli atılıyor. Karşıyaka ilçesinde uzun yıllardır beklenen üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrasında, uzun yıllar atıl kalan kentteki arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Bu kapsamda, projeler çizildi ve yapım aşamasına ise gelindi. Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temel atma töreni ise 24 Kasım 2015 (yarın) gerçekleştirilecek. Projenin inşaat çalışmalarının ise 18 ay süreceği ifade edildi.

İmzalanan protokole göre, Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu ismi verilecek.



Yeni Asır



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Karşıyaka'da belediye ile Ege Üniversitesi (EÜ) arasındaki protokol kapsamında ilçeye yapılmasına karar verilen yükseköğrenim binası ve spor kompleksinin temeli atıldı.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yan tarafına yapılacak binanın temel atma töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bina ile ilçede eğitimle ilgili bir orman kurmak için başlangıç yaptıklarını belirtti.


Üniversite olarak toplumsal sorumluluklarını önemsediklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Birikimi, varlığı paylaşıma açan bağışçılarımızla da onur duyuyoruz. Kısa zaman sonra dilerim bu eğitim yuvasının açılışını da birlikte gerçekleştiririz. Biz Karşıyaka'daki fakülte sayımızı artırmak istiyoruz. Umarım bağışçılarımız ve yerel yönetimimizle bunu da başaracağız" ifadelerini kullandı.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, bir üniversite kenti olma yolunda ilk adımın atıldığını belirtti.

Üniversite için imzalanan protokole göre, Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğrenim binası ve spor kompleksi inşa edilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek, belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu" ismi verilecek. İnşaat 18 ayda tamamlanacak.


Radikal


Haber, Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Karşıyaka'da üniversite temeli Karşıyaka'nın uzun yıllardır beklediği üniversite hayali gerçeğe dönüştü. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut Ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrası uzun yıllar atıl kalan arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Projeler çizildi ve yapım aşamasına gelindi. 


SAAT 11 .OO'DE

Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonu için bugün saat 11.00'de Dedebaşı'ndaki arazi üzerinde temel atma töreni düzenlenecek. İnşaat çalışmaları ise yaklaşık 18 ay sürecek. Necla Karadavut'un bağışladığı Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. 


Habertürk Egeli 



Haber Yeni Vizyon Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut'un katkıları ile Karşıyaka Dedebaşı'nda inşa edilecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temeli yarın (Çarşamba) düzenlenecek törenle atılacak. 


18 AYDA TAMAMLANACAK

Karşıyaka'nın uzun yıllardır beklediği üniversite hayali gerçeğe dönüştü. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut Ailesi arasında -geçtiğimiz aylarda- imzalanan protokol sonrasında; uzun yıllar atıl kalan arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Projeler çizildi ve yapım aşamasına gelindi. Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonu için yarın (Çarşamba) saat 11.00'de Dedebaşı'ndaki arazi üzerinde temel atma töreni gerçekleştirilecek. İnşaat çalışmaları yaklaşık 18 ay sürecek. 



Yeni Vizyon



Haber Önce Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İZMİR-Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut'un katkıları ile Karşıyaka Dedebaşı'nda inşa edilecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonunun temeli bugün düzenlenecek törenle atılacak. 


Karşıyaka'nın uzun yıllardır beklediği üniversite hayali gerçeğe dönüştü. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut Ailesi arasında -geçtiğimiz aylarda- imzalanan protokol sonrasında; uzun yıllar atıl kalan arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı. Projeler çizildi ve yapım aşamasına gelindi. Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile çok amaçlı spor salonu için bugün saat 11 .OO'de Dedebaşı'ndaki arazi üzerinde temel atma töreni gerçekleştirilecek. İnşaat çalışmaları yaklaşık 18 ay sürecek. 


Projede neler var? 

Protokole göre; Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu" ismi verilecek


Önce Vatan 


Geri Dön