28 / 03 / 2024

Kars’ta inşaat sezonu 1 Kasım’da sona eriyor!

Kars’ta inşaat sezonu 1 Kasım’da sona eriyor!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, inşaat sezonunun Kars’ta 1 Kasım, Kağızman ilçesinde de 15 Kasım’da sona ereceğini açıkladı.



Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, inşaat sezonunun Kars’ta 1 Kasım, Kağızman ilçesinde de 15 Kasım’da sona ereceğini açıkladı.  Aydın ayrıca, 6306 sayılı yasadan yararlanan 94 kişiye de yardımda bulunduklarını belirtti. Kars Barajıyla ilgili de açıklama yapan Aydın şunları söyledi:


“Kars Barajı ile ilgili köyümüz Boğazköy ve Çamçavuş köylerimizin muhtarlıkça köy tüzel kişiliği yeni yerleşim yeri olarak tespit edilen alanda çalışmalar devam ediyor. Tapu işlemleri devam etmekte. Köy tüzel kişiliğine geldikten sonra imar planlarını çizip askıya çıkacağız. Her iki köyümüzde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden kamulaştırma bedellerini almış. Bu iki köyümüzde Çamçavuş’ta 90 aile var bu 90 aile fiziksel iskan istedi. Yeni köy tüzel kişiliği alındıktan sonra evlerinin yapımı bizim kendi il müdürlüğümüz tarafından yürütülecek. Krediler verilecek ev sahiplerine ve evleri de biz yaptıracağız. Boğazköy’de ise 66 ailemiz var 66 ailemiz fiziksel iskan istedi. Bunların yeni yerleşim yerleri aynı Çamçavuş köyümüzde olduğu gibi muhtarlıkça köy tüzel kişiliğine alındıktan sonra projeleri bakanlığımızca tespit edilenlerden ve hangisini köylü beğenirse ona göre imar planı çizilecek. Bizde müdürlük olarak kontrollüğünü yapıp evlerini yapıp teslim edeceğiz. Ayrıca iki köyde şehirsel iskan isteyen ailelerden 25 ailemiz mevcut. Bu ailelerden ikisine ev aldık, teslim ettik. Şehirsel iskan olarak diğer ailelerinde dört tanesi başvuruda bulunmuş ve işlemleri devam ediyor. Buradan 25 aile bizim il müdürlüğümüze başvurduğunda tapusuyla istediğimiz belgeleri getirdiğinde şehirsel iskanlarını da yapacağız.”


Kars Gündem



Geri Dön