26 / 04 / 2024

Kars'ta kentsel dönüşüm projesi 350 milyon lira!

Kars'ta kentsel dönüşüm projesi 350 milyon lira!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 350 milyon liraya mal olacak "Kentsel Dönüşüm Projesi" 9 mahallede hayata geçirilecek. ilk etapta Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde Haziran aynıda temeli atılarak kısa sürede yükselmeye başladı...



Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 350 milyon liraya mal olacak "Kentsel Dönüşüm Projesi" nin 9 mahallede hayata geçirileceğini, ilk etapta Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde Haziran aynıda temeli atılarak kısa sürede yükselen binalarının Kars'ın vizyonunu değiştirdiğini belirtti. Haziran aynıda temeli atılarak yapımına başlanan ve 5 aylık bir sürede binalarının yükselmesi Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerine insanların dikkatini çekti. Çok sayıda vatandaşın hayallerini süsleyen konutlar 2014 Mayıs veya Haziran aylarından tam olarak tamamlanarak hak sahiplerine verilecek. 


ALT YAPI SORUNU BİTTİ 


Kars'ın alt yapısına korkmadan girerek kentin 50 yıllık alt yapı sorununu kökünden çözen Bozkuş, kentin uzun vadeli sorunlarının çözüldüğünü, artık kentin görünümü için çalışmalar yapılacağını ve  TOKİ  ile hayata geçirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi'ile 25 bin 200 insanın yapılacak kontlarda kentli olmanın ayrıcalığını yaşayacaklarını ve gece-kondu derme çataıa evlerden kurtulacaklarını kaydetti. 2013 yılı içerisinde Kars genelinde aynı anda birçok noktada yaptığı çalışmalar ve şehri bir anda inşaat alanına dönüştürerek yapılan yol, kaldırım, park, hayvan pazarı, su, kanalizasyon ve derelerin ıslah çalışmaları ile birlikte tamamlanan îçme Suyu Arıtma Tesisleri, Asri Mezarlık Projesi, Belediye Hizmet Binası devam eden Kentsel Tasarım Projesi ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Başkan Bozkuş, Kars'm önünün her anlamda açıldığım söyledi. Başkan Nevzat Bozkuş; "Kars'm etrafına baktığmızda gecekondu almış başını gidiyor. Belediye meclisinden karar aldık. 9 mahalle yaklaşık 7 bin 200 tane konut var. Bunlar 6 milyon metre kare alana yerleşmiş. Bu evlerde 25 bin 200 insan oturuyor. Biz bunlara alt yapı hizmetini götürürsek, kanalizasyon, yol, su, kaldırım ve sosyal donatılarıyla birlikte eski parayla 500 trilyon TL. tutuyor. 


TOKİ ile ortak proje gerçekleştirdik. Biz bunları 2 milyon metrekare alana yerleştiriyoruz. Sosyal donatıları da alt yapı hizmetleri de dahil. Yapılacak konutlarda dahil 350 milyon TL. tutuyor. Biz vatandaşlarımız için " Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsammda TOKİ'ye konutlar yaptırmaya başladık İlk etap binalar yapıldı. Kentsel Dönüşüm Projesi üe hem Kars modern şehir olacak. Aym zamanda 150 milyon TL. gibi bir meblağda tasarrufumuz olacak. İşte Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi kentin havasını değiştirdi" dedi. Belediye Başkam Nevzat Bozkuş; "Yapımına başlanan konutların çoğunluğu tamamlandı. Binaların içinde çalışmalar yapılacak. Bunlarda kısmet olursa önümüzdeki yıl bitirilecek. Bu modern ve kaliteli binalarda vatandaşlarm yaşam kaliteleri de yükselecek" diye konuştu. 


Günboyu Gazetesi 


Geri Dön