25 / 04 / 2024

Kars'ta tüp geçit çalışmalarında göçük meydana geldi!

Kars'ta tüp geçit çalışmalarında göçük meydana geldi!

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, ilçeye bağlı Güvercin köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden tren yolu tüp geçit çalışmaları esnasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin bayram izni için gittiği memleketinden yeni döndüğünü bildirdi...



Kaymakam Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünelin üst kısmında bulunan demirin birleşim yerinden açıldığını ifade ederek, "Demir büyük ihtimalle ağırlığı taşıyamıyor. Yukarıdan beton kalıbı işçilerin üzerine düşüyor. Vefat eden işçinin tam üzerine düşmüş" dedi.


Kazada yaşamını yitiren işçi Bünyamin Aslantaş'ın (23) Adanalı olduğunu ve Kurban Bayramı için memleketine gittiğini dile getiren Erdem, "Bir hafta bayram iznine gittiler, yeni dönmüşler. Döner dönmez de başına böyle bir şey geliyor. O hemen zaten orada vefat ediyor. Cenazesi yaklaşık 1 saat 20 dakikada çıkarılabildi. Olaya AFAD ekipleri müdahale etti. UMKE geldi, jandarma ve sağlık ekipleri de oradaydı. Cenaze, otopsi için Erzurum'a gönderilecek" diye konuştu.


Arama-kurtarma çalışmaları sonucu yaralı olarak kurtarılan ve olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçiler Gökhan Tunçsoy ve Mustafa Özen'in genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.


AA


Geri Dön