25 / 04 / 2024

Kartal, Anadolu Yakası'nın konutta yükselen değeri!

Kartal, Anadolu Yakası'nın konutta yükselen değeri!

Değerine değer katan İstanbul Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşümle yükselişe geçen Kartal dikkatleri çekiyor.



İstanbul'un Anadolu Yakası, Avrupa Yakası'yla konut fiyatları konusunda yarışır hale geldi. Daha önce uygun konur alternatifi sunan Anadolu Yakası, İstanbul Finans Merkezi, yeni metro hatları, ofis ve konut projeleri ile konut fiyatları yüzde 100'e yakın artış gösterdi. 


Konut fiyatlarının artması Anadolu Yakası'nda konut alanları kazançlı çıkardı. İstanbul'un son zamanlarda parlayan yıldızı haline gelen bölgede çok sayıda marka proje yer alıyor.


3 BAŞLIKTA DÖNÜŞÜM

İstanbul'daki sanayi alanları ve eski konutlar lüks konut projelerine dönüşüyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye başka bir çehreye kavuştu. İstanbul'u kentsel dönüşüm alanında ise Kartal dikkatleri çekiyor. Kartal'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm 3 başlık altında toplanıyor.


1-) YERİNDE DÖNÜŞÜM: Kartal bölgesi 1949 yılında sanayi bölgesiydi ve bu nedenle gecekondulaşmıştı. Kartal bulunan bu gecekondular şimdilerde ise dönüşüyor. Yerinde dönüşümle yenilenen yapılar sayesinde vatandaşın aynı bölgede kalması sağlanıyor. 


2-) DEPREM DÖNÜŞÜMÜ: 1980'li yıllarda yine dönüşüm adı altında çıkarılan yasalarla toplu konutların ce kontrol edilemeyen toplu konutların, depreme uygun olmayan binaların dönüşümü sağlanıyor. 


3-) SANAYİ DÖNÜŞÜMÜ: Sanayi bölgesi ilan edilen alanın boşalmasıyla oluşan sanayi çöküntü alanının kentsel dönüşümü yapılıyor. 


Takvim


Geri Dön