20 / 04 / 2024

Kartal Bölge Platformu kentsel dönüşümü hızlandırmayı planlıyor!

Kartal Bölge Platformu kentsel dönüşümü hızlandırmayı planlıyor!

İstanbul Kartal’ın büyük yatırımcıları Dap Holding, DKY İnşaat, Ege Yapı, İş GYO ve Metsan, güçlerini Kartal için birleştirme kararı aldı. Platform sayesinde kentsel dönüşüm ve daha birçok kamu işlemini de çabuklaştırılması planlanıyor.



Kartal’ın büyük yatırımcıları Dap Holding, DKY İnşaat, Ege Yapı, İş GYO ve Metsan güçlerini Kartal için birleştirme kararı aldı. Önceki gün bir toplantı düzenleyen inşaat patronları, Kartal’ı çekim merkezi haline getirmek için Kartal Bölge Platformu’nu kurduklarını açıkladı. Amaçlarının Kartal’ı yurtdışında ve içinde güç birliği ile daha etkili tanıtabilmek olduğunu vurgulayan patronlar, Kartal’ın Maslak, Zincirlikuyu ve Levent aksına alternatif olduğunu vurguladı. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu’nun hazır bulunduğu toplantıyı yöneten Prof. Dr. Kerel Alkin, 63 hastane, 15 üniversite kampüsü, 12 kilometre sahil şeridi bulunan Kartal’ın Avrasya’nın ticaret merkezi olabileceğini söyledi.


Kartal Bölge Platformu üyelerinden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal-Pendik-Maltepe hattında 6 milyar liralık proje geliştirdiklerini hatırlatarak, “Kartal’dan çıkan sanayi Gebze ve Darıca hattında yoğunlaşıyor. Bu da Kartal için önemli bir güç olacak.” dedi. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ise Kartal’da 3-4 farklı aksta daha proje geliştireceklerini açıklayarak, “İstanbul’un herhangi bir merkezinden Kartal’a denizyoluyla, karayoluyla ve yer altından metro vasıtasıyla kısa zamanda ulaşmak mümkün. Bu sebeple Kartal’a 20 yılda 30 milyar dolarlık yatırım olur.” şeklinde konuştu. EgeYapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise Kartal’da arsası Suudi bir yatırımcıya ait muhitte proje geliştirdiklerini hatırlatarak, “Kartal mütekabiliyet yasasının meyvelerini yiyecek.” dedi. Kartal Bölge Platformu’nun bir diğer üyesi Metsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ise artık ülkeler değil şehirlerin yarıştığını kaydederek, Kartal’ın bu anlamda öne çıkacağını söyledi.


Altın Çember’in başkenti olacak


Bölgeye 750 milyon dolarlık yatırım yapan  İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes ise Kartal’ın ‘Golden Ring’ olarak tabir edilen Altın Çember’in başkenti olacağını söyledi. “Altın Çember Güney Marmara’yı ve Kuzey Ege’yi kapsayan büyük bir alan. Bu alanda önemli devlet ve özel yatırımları yer alıyor. Kartal’a dokunan tüm bu büyük yatırımlar sadece ulaşım kolaylığı olmaktan çıkıp önemli bir yatırım fırsatına dönüşüyor.” dedi.


Zaman


Geri Dön