28 / 03 / 2024

Kartal Ceviz Meydanı projesinin çalışmaları başladı!

Kartal Ceviz Meydanı projesinin çalışmaları başladı!

Kartal’da hayata geçen meydan projelerinden en kapsamlısı olan Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi için çalışmalara başlandı.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altonok Öz’ün “ Kentler Meydanları ile Yaşar” sloganı ile Kartal’da hayata geçirdiği meydan projelerinden biri olan Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi için çalışmalara başlandı. Tamamlandığında Kartallılar için kapsamlı bir merkez olması planlanan meydanın hazırlıkları yaklaşık 2 yıl sürecek. Çalışmaları yakından incelemek için saha çalışmalarının yapıldığı alanı ziyaret eden Başkan Altınok Öz, burada incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.


"KARTAL MEYDANLARIYLA ANILACAK"

Kartal’ın meydanlarıyla anılacağı sözünü verdiklerini belirten Başkan Altınok Öz, “2009 seçim bildirgemize koymuştuk. Bu önemli noktayı bizden önceki yönetim Kartal’a kazandırmıştı. Biz yasal problemlerini halletmiş olduk. İmar sorunlarını çözdük. Sorunu tapu iptal davası olamayacak şekilde Kartal Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan protokole uygun hale getirdikten sonra yaptığımız projeyi bugün uygulama noktasındayız” dedi.


"İNSANLARIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK"

Meydan projesinde vatandaşların taleplerinin değerlendirildiğini sözlerine ekleyen Başkan Öz, “Dört mahalleyi ilgilendiriyor. Buranın projesi yapılırken 4 mahalle muhtarının ve halkın görüşlerini alarak bu noktaya 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde olan bu meydandan yaralanacak insanların duygu ve düşüncelerini alarak bir proje gerçekleştirmiştik. Burası tarih içinde biliyorsunuz Cevizli. Cevizleri olan bir yerdi. Şuan birkaç ceviz ağacı görebiliyoruz ancak. Adına uygun olsun diye üzerinde ceviz kabuğu olan bir seyir terası yapmayı planlıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarım oturdukları yerden denizle buluşabilecek. Önemli bir meydan olacak. İstanbul’da elle gösterilecek bir meydan olacak. İnsanların buluşma noktası olacak” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön