16 / 04 / 2024

Kartal DKY Ada'da çalışmalar başladı!

Kartal DKY Ada'da çalışmalar başladı!

DKY İnşaat, Kartal’da inşa edeceği 750 konutluk ‘DKY Ada’ projesi için çalışmalara başladı. Projenin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi’ndeki 24 blokun yıkımı site sakinleri ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün katılımıyla başladı.



DKY inşaat, Kartal’da gerçekleştireceği 3’üncü kentsel dönüşüm projesi, ‘DKY Ada’ için, projenin gerçekleştirileceği alanda bulunan, Akel Sitesi’ndeki 24 blokta kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.  DKY İnşaat, Akel Sitesi yerine  deniz ve şehir manzaralı 750 konuttan oluşan ‘DKY Ada’ projesini inşa edecek. Yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temeli atılacak.


Yıkım töreninde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,  adalar manzarasına hakim konumda yer alan  ‘DKY Ada’ projesini aile konsepti ile inşa edeceklerini söyledi. Ali Dumankaya proje hakkında  “Dönüşüm için 301 hak sahibi ile anlaştık. Akel Sitesi sakinleri DKY Ada projesinde yaşamlarına devam edecekler. Aile konseptli bir proje inşa edeceğiz. 1,5 salon konseptimiz bu projemizde de yer alacak. Açılır kapanabilir balkonlarımızla balkon keyfini deniz ve şehir manzarasıyla yaşatacağız. İçerisinde açık ve kapalı havuz, fitness alanları, kafelerden oluşan sosyal tesisler, geniş peyzaj alanları gibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal olanaklar olacak. DKY Ada’da ayrıca Süpermarket ve kapalı otoparkta bulunacak. Kartal potansiyeli çok yüksek bir bölge, DKY Kartal ve DKY Sahil’den sonra 3. Kentsel dönüşüm projemize başladık. Kartal Bölgesine yatırım yapmaya yepyeni projeler ile devam edeceğiz. ”

 

DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya ise,  İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol alacaklarını belirterek, amaçlarının riskli konut stokunu hızlı bir şekilde dönüştürüp, kente değer katmak olduğunu söyledi. 

 

Yıkım işlemlerini yerinde inceleyen ve yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’de Kartal’da gerçekleştirdiği yatırımlar için DKY İnşaat’a teşekkür etti. Öz, "Dönüşme hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bugün itibariyle deprem riskinden kurtardığımız vatandaşlarımızın sayısı 22 bine ulaştı. Kartal Kentsel Dönüşüm’de öncü ilçe olmaya devam edecek" dedi.

 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

İstanbul’da Kartal’ı adeta üs haline getiren DKY İnşaat, yine aynı bölgede yeni bir projenin startını verdi. Firma yeni inşa edeceği 750 konutluk ‘DKY Ada’ projesi için çalışmalara başladı. Projenin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi’ndeki 24 blok yıkımı, site sakinleri ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün katılımıyla başladı.

DKY İnşaat, Akel Sitesi yerine deniz ve şehir manzaralı 750 konuttan oluşan ‘DKY Ada’ projesini inşa edecek. Yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temeli atılacak. Şirketin DKY Kartal ve DKY Sahil projelerinden sonra 3’üncü kentsel dönüşüm çalışması olacak DKY Ada’da metrekare birim fiyatları ise 3 bin 800 liradan başlayacak.

‘Buçuklu’ sistem...

Yıkım töreninde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumankaya, Adalar manzarasına hakim konumda yer alan ‘DKY Ada’ projesini aile konsepti ile inşa edeceklerini söyledi. Bu kapsamda diğer projelerinde de kullandıkları ve açılır kapanır balkonlar sayesinde salona eklenen ‘buçuk’ sistemi Ada’da da sağlayacaklarını belirten Dumankaya, bu sayede 1.5 salon olacağını kaydetti. Projede bu kapsamda sadece 2+1.5 ve 3+1.5 daire tipleri yer alacak.


Dumankaya, dönüşüm için 301 hak sahibiyle anlaştıklarını belirterek, “Akel Sitesi sakinleri DKY Ada projesinde yaşamlarına devam edecekler. İçerisinde açık ve kapalı havuz, fitness alanları, kafelerden oluşan sosyal tesisler, geniş peyzaj alanları gibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal olanaklar olacak. DKY Ada’da ayrıca süpermarket ve kapalı otopark da bulunacak. Kartal potansiyeli çok yüksek bir bölge, Kartal bölgesine yatırım yapmaya yepyeni projelerle devam edeceğiz” dedi.


‘Dönüşümde aktif rol alacağız...’

DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya ise, İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol alacaklarını belirterek, amaçlarının riskli konut stokunu hızlı bir şekilde dönüştürüp, kente değer katmak olduğunu kaydetti. Yıkım işlemlerini yerinde inceleyen ve yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ise, “Dönüşme hızlı bir şekilde devam ediyoruz. bugün itibariyle deprem riskinden kurtardığımız vatandaşlarımızın sayısı 22 bine ulaştı. Kartal Kentsel Dönüşüm’de öncü ilçe olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu. 


Milliyet 

Web: http://dkyada.com/



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


DKY İnşaat, Kartal'da inşa edeceği 750 konutluk DKY Ada Evleri için çalışmalara başladı. Evlerin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi'ndeki 24 blokun yıkımı başladı. 2 ay sürecek yıkımın ardından yeni projenin temeli atılacak. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, evleri ailelere göre inşa edeceklerini söyledi. Dumankaya, "Projede ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal olanaklar olacak" dedi. 



Posta


Haber Flashaber'de şu şekilde yer aldı;


"Dönüşümde Kartal Modeli" ile halkın aşina olduğu kentsel dönüşüm olgusuna farklı bir bakış getiren Kartal Belediyesi, Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öngörüleriyle Türkiye'de dönüşüm konusundaki "ilk"leri gerçekleştirmeye devam ediyor. 

"Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında Kartal Esentepe Mahallesi'nde bulunan Akel Sitesi'nin yıkımı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. 4 Ada/7 Parsel üzerinde 24 blok ve 301 bağımsız bölümden oluşan Akel Sitesi'nin yıkımı ile Kartal'daki en büyük sitelerden bir tanesi, dönüşmek için ilk adımı atmış oldu. 

Akel Sitesi'nin yıkım töreninde konuşan Başkan Altınok Öz, "Halk ile beraber çalışıp halkla birlikte dönüşüyoruz. Türkiye'de deprem dönüşümü, kentsel dönüşümü ve yerinde dönüşümü en iyi yapan belediye Kartal Belediyesidir. En iyi uygulayan müdürlük de Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdiirlüğü'dür." dedi. 

Türkiye'de Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilerek en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden olan "Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilen yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, DKY Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Kartal Gençlik ve Kadın Kollan, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanları, site sakinleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. 

Büyük bir katılımla gerçekleşen yıkım töreninde konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz:" Bizler için artık rutin bir hal alan haftada bir ya da on günde bir yaptığımız işi, bugün Genel Merkez Yönetiminin de katkıları ile huzurlarınızda gerçekleştiriyoruz. Akel Sitesi benim için önemlidir. 

Burası değişik bir yapıya sahip. Tüm Emek İş Sitesi'nde dönüşüm mümkün değilken dönüştü. Yakında evlerine taşınacaklar. Kurtuluş Apartmanı'ndaki 20 daire birleşerek dönüştü. İsmi Birlik Apartmanı olarak değişti, evlerine ve tapularına kavuştular. Akel Sitesi de bir başka örnek. Akel Sitesi nasıl olur derken, baktık ki 7 parselde ayrı ayrı yapılaşmış yapılaşmaları, dönüşmeleri mümkün değil. Üzerinde çalışma yaparak 'Güney İmar Planı' ile Büyükşehir Belediyesi'ne yolladık. Çalışma sonrasında 19 bin küsur metrekare alan, çok rahat bir şekilde dönüşebiliyor." dedi. 

"KARTAL'DA DÖNÜŞMESİ GEREKEN 169 SİTE TESPİT ETTİK" 

Konuşmasına Kartal'da dönüşmesi gereken siteler hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Altınok Öz, "2009 -2014 yılları arasında arkadaşlarla belediyede çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalarda Kartal'da 359 site tespit ettik. Bunların 107'si Uğur Mumcu Mahallesi'nde yani 775'e tabi. Kalan 252 site e-5 'in üstünde ve altında. Bu sitelerin 53 tanesi 2001 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmış. Kalan 169 site nasıl değişir ve dönüşür diye tek tek inceledik. 

İncelediğimiz sitelerden biride Akel Sitesi'ydi." dedi. 

"SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ"

 Akel Sitesi'nin dönüşüm hikâyesini katılımcılarla paylaşan Başkan Altınok Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: "2013 yılında Akel Sitesi yönetimi bana gelerek "Bize başka bir parti geldi, 2014 seçiminden sonra dönüşün, size arsayı uygun koşullarda bana oy verirseniz vereceğim." dedi. Ben de onlara dedim ki siz bizden dönüşmek için bir şey istediniz mi? Biz sizden bir şey istedik mi? Ben çalışma başlatınca haberiniz de yoktu. Şimdi dönüşebiliyor musunuz? Dönüşüyorsunuz. 

Kime oy veriyorsanız verin; ama partim beni aday gösterir de ben de seçilirsem o bölgenin rayici kaç paraysa o paradan arsayı vereceğim. Oyunuzu ona göre verin dedik. Bir sitenin haberi olmadan oluşan rantı, halka vererek dönüşümün önünü açtık. İşte sosyal demokrat belediyeciliğin özünde bu var." Türkiye'de deprem dönüşümü en iyi yapan belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz son olarak şunları söyledi: "Halk ile beraber çalışıp halkla birlikte dönüşüyoruz. Dönüşüm, Kartal'da başarıyla yürüyor. Onun için kiremitler tuğlalar havada uçuşmuyor. Yıkımlarımız bayram havasında, şölen havasında yürüyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye'de deprem dönüşümü, kentsel dönüşümü ve yerinde dönüşümü en iyi yapan belediye Kartal Belediyesidir. En iyi uygulayan müdürlük de Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürlüğü'dür." 


Flashaber


Haber Ekonomi Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

İstanbul'da Kartal'ı adeta üs haline getiren DKY İnşaat, yine aynı bölgede yeni bir projenin startını verdi. Firma yeni inşa edeceği 750 konutluk 'DKY Ada' projesi için çalışmalara başladı. Projenin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi'ndeki 24 blok yıkımı, site saldnleri ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün katılımıyla başladı. DKY İnşaat, Akel Sitesi yerine deniz ve şehir manzaralı 750 konuttan oluşan 'DKY Ada' projesini inşa edecek. Yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temeli atılacak. Şirketin DKY Kartal ve DKY Sahil projelerinden sonra kentsel dönüşüm çalışması olacak DKY Ada'da metrekare birim fiyatları ise 3 bin 800 liradan başlayacak. 

Yıkım töreninde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumanlcaya, Adalar manzarasına hakim konumda yer alan 'DKY Ada' projesini aile konsepti ile inşa edeceklerini söyledi. Bu kapsamda diğer projelerinde de kullandıkları ve açılır kapanır balkonlar sayesinde salona eldenen 'buçuk' sistemi Ada'da da sağlayacaklarını belirten Dumankaya, bu sayede 1.5 salon olacağını kaydetti. Projede bu kapsamda sadece 2+1.5 ve 3+1.5 daire tipleri yer alacak.Dumankaya, dönüşüm için 301 hak sahibiyle anlaştıklarını belirterek, "Akel Sitesi sakinleri DKY Ada projesinde yaşamlarına devam edecekler. İçerisinde açık ve kapalı havuz, fitness alanları, kafelerden oluşan sosyal tesisler, geniş peyzaj alanları gibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal olanaklar olacak. DKY Ada'da ayrıca süpermarket ve kapalı otopark da bulunacak. Kartal potansiyeli çok yüksek bir bölge, Kartal bölgesine yatırım yapmaya yepyeni projelerle devam edeceğiz" dedi. DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya ise, İstanbul'un kentsel dönüşümünde aktif rol alacaklarını belirterek, amaçlarının riskli konut stokunu hızlı bir şekilde dönüştürüp, kente değer katmak olduğunu kaydetti. 


Ekonomi Gazetesi


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DKY inşaat, Kartal'da inşa edeceği 750 konutluk 'DKY Ada' projesi için çalışmalara başladı. Projenin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi'ndeki 24 blokun yıkımı site sakinleri ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün katılımıyla başladı. Yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temeli atılacak. Yıkım töreninde konuşan DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, adalar manzarasına hakim konumda yer alan 'DKY Ada' projesini aile konsepti ile inşa edeceklerini söyledi. Dumankaya, "Dönüşüm için 301 hak sahibi ile anlaştık" dedi. 


Vatan


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DKY İnşaat, Kartal’da gerçekleştireceği 3’üncü kentsel dönüşüm projesi, ‘DKY Ada’ için projenin gerçekleştirileceği alandaki Akel Sitesi’nde 24 blokta çalışmalara başladı.


Yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temeli atılacak. Yıkım töreninde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Adalar manzarasına hakim, 750 konuttan oluşacak DKY Ada projesini aile konsepti ile inşa edeceklerini söyledi. Dumankaya “Aile konseptli bir proje inşa edeceğiz. 1.5 salon konseptimiz bu projemizde de yer alacak. Açılır kapanabilir balkonlarımızla balkon keyfini deniz ve şehir manzarasıyla yaşatacağız” dedi.


Star




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


DKY İnşaat, Kartal'da yapacağı 3'üncü Kentsel Dönüşüm Projesi, 'DKY Ada' için düğmeye bastı.


DKY İnşaat, Kartal'da inşa edeceği 750 konutluk 'DKY Ada' projesi için çalışmalara başladı. Projenin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi'ndeki 24 blokun yıkımı site sakinleri ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün katılımıyla başladı. 


YIKIM 2 AY SÜRECEK 

Açık ve kapalı havuz, fitness alanlan ve kafelerden oluşan sosyal tesislerin bulunacağı projede, süpermarket de olacak. 

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temelini atacaklarını söyledi. Proje hakkında bilgi veren Dumankaya, "Dönüşüm için 301 hak sahibi ile anlaştık. 1,5 salon konseptimiz bu projemizde de yer alacak. Açılır kapanabilir balkonlarımızla balkon keyfini deniz ve şehir manzarasıyla yaşatacağız" dedi.



Özgür Düşünce


Geri Dön