19 / 04 / 2024

Kartal Karlıktepe'de yerinde dönüşüm gerçekleştirildi!

Kartal Karlıktepe'de yerinde dönüşüm gerçekleştirildi!

Kartal Belediyesi insan odaklı deprem dönüşüm anlayışını ilçe genelinde hayata geçiriyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün “halkla birlikte planlama” prensibiyle başlattığı yerinde dönüşüm hane sahipleri ve ilçe halkı tarafından destekleniyor



Kartal’ın birçok mahallesinde süren dönüşüm, halkın yaşam alanından kopartılmadan, ilçe çeperlerine sürgün edilmeden gerçekleşiyor. Son olarak Karlıktepe Mahallesi’nde bulunan beş katlı binada dönüşüm gerçekleşti. 16 Mayıs 2013 tarihinde KARYAPSAN A.Ş tarafından risk analizi yapılan binanın, “yıkım gerekliliği kararı” İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne iletildi. Tapuda hak sahibi olan on bir kişiye yapılan yıkım kararı bildirimi sonrasında Ağustos ayı içerisinde ilçede genelinde deprem dönüşüm çalışmaları kapsamında bina tamamen yıkıldı.

Başkan Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “kentsel dönüşümün sadece mekânsal dönüşümün adı olmanın ötesinde taşıdığı sorumluluk önemlidir. Bu anlamda halkımızın barınma hakkı kadar hayati olan birincil ihtiyaçlarını, insanca yaşam koşullarıyla desteklemekten yana politikalar hayata geçirilmelidir. İnsan odaklı dönüşüm anlayışı, deprem korkusu olmadan, insanların kendi yaşam alanlarından kopartılmadığı barınma alanları oluşturmaktan geçer” dedi.




Geri Dön