20 / 04 / 2024

Kartal-Kaynarca Metrosu'nun elektrik işlerini Orge Elektrik yapacak!

Kartal-Kaynarca Metrosu'nun elektrik işlerini Orge Elektrik yapacak!

Orge Elektrik, 4,5 kilometre uzunluğundaki Kartal-Kaynarca Metro güzergahında 3 istasyonda 5 trafo merkezinde 34,5 kilovolt şalt sistemi kurdu.



 Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nda tüm elektrik, sinyal, zayıf akım işleri Orge Elektrik tarafından gerçekleştirildi.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Kartal-Kaynarca metro projesinin tüm elektrik, sinyal, zayıf akım işleri Orge Elektrik tarafından yapıldı.


Orge Elektrik, 4,5 kilometre uzunluğundaki Kartal-Kaynarca metro güzergahında 3 istasyonda 5 trafo merkezinde 34,5 kilovolt şalt sistemi kurdu. Kadıköy ile Kaynarca arasını 38,5 dakikaya indiren ve günde 1 milyon yolcunun seyahat edeceği proje kapsamında metro güzergahı boyunca toplam 845 bin metre kablo kullanıldı.


Orge Elektrik bu projede topraklama sistemi, akü ve akü şarj cihazları, kaçak akım topraklama, korozyon kontrol sistemleri, kumanda kontrol, alçak gerilim besleme ve dağıtım sistemi, hat boyu ve istasyonların sinyalizasyon sistemi kablolama altyapısı, aktif cihaz montajı, 0,4 kilovolt AG ana dağıtım panoları, yolcu bilgilendirme sistemi, yangın ihbar, kontrol sistemi, alçak gerilim tesisatı, aydınlatma sistemi ve kapalı devre kamera sistemini de hayata geçirdi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orge Elektrik Genel Müdürü Nevhan Gündüz, yeni açılan metro güzergahında yapılan çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:


"52 yıla yaklaşan tecrübemizi Kartal-Kaynarca arasında tamamlanan Yakacık ve Pendik’ten de geçen metro projesine aktararak, hem şirketimiz hem de ülkemiz adına çok önemli bir iş gerçekleştirdik. Bugüne kadar yapılan metro projelerinde ilk kez bir yerli firma tüm elektrik, sinyal, zayıf akım işlerini tamamlamış oldu. Bu anlamda büyük bir mühendislik-müteahhitlik başarısına imza atmış olduğumuza inanıyorum."


AA


Geri Dön