16 / 04 / 2024

Kartal kentsel dönüşüm 2013!

Kartal kentsel dönüşüm 2013!

Kentsel dönüşümle birlikte 2 ana merkezli Kartal oluşturulacak. Barcelona’dan esinlenerek tasarlanan Kartal kentsel dönüşüm projesi kapsamında her 2 merkez de birbirine sahil bandıyla bağlanacak ve 15 dakika yürüme mesafesinde olacak…



Dünyaca ünlü Iraklı mimar Zaha Hadid’in çizdiği kentsel dönüşüm projesi ile adını duyuran Kartal’da “İstanbul’un yeni yıldızı Kartal” sloganı ile dönüşüme start verildi. 


Toplam 169 sitede inceleme tamamlandı

Kartal’da dönüşüm yerinde yapılıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında ilk kez kira yardımının başlatıldığı Kartal’da 19 mahallede 252 site ve E-5 altında 89 adet, E-5 üstünde ise 80 adet olmak üzere toplam 169 siteye ait inceleme çalışması tamamlandı. Mevcut imar planları ile dönüşemeyenler için çevre parseller ile birleşerek ada olması koşuluyla imsal artışı ve dönüşüm yapılabilecek siteler tespit edildi. 


Kartal kentsel dönüşüm 2013!


3 mahallede dönüşüm tamamlandı

Kartal kentsel dönüşüm kapsamında 3 mahallenin dönüşümü tamamlandı. Yakacık Yeni Mahalle, Soğanlık Yeni Mahalle ve Atalar Mahallesi Doğu Caddesi’nde dönüşüm tamamlanarak yenilendi. 

“Yerinde dönüşüm”, “Kentsel dönüşüm”, ve “Deprem dönüşümü” olmak üzere 3 şekilde yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü Kartal’da Gümüşpınar Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi’nde 2 siteyle ilgili dönüşüm projesi bakanlığa iletmiş ve işlemler devam ediyor. 


Yakacık Yeni Mahalle’de 3 bin 349 metrekarelik alan yenilendi

Yakacık Yeni Mahalle’de yerinde dönüşüm gerçekleşti. Kentsel yenileme alanı bölgesinde kalan 10 parselin birleşerek yerinde dönüşümün gerçekleştiği Yakacık Yeni Mahalle’de toplam 3 bin 349 metrekarelik bir alan yenilendi.  


Tüm Emek-İş Sitesi’nin yıkımı yapıldı

Soğanlık Yeni Mahalle’de Tüm Emek-İş Sitesi de dönüşüm için start verildi. Ağustos 2013 tarihinde yıkımın yapıldığı bölgede 15 dönümlük alan üzerinde 332 daire yenilenecek. 


Atalar Mahallesi’nde de dönüşüm başladı

Kartal kentsel dönüşüm mahallelerinden biri de Atalar Mahallesi. 542 metrekarelik alan üzerinde dönüşümün yapılacağı bölgede, hak sahiplerine ve vekillerine tebligatlar gönderildi ve yıkımlar başladı. 


2 dönüşüm projesi yolda

Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi Bağlar Sitesi’nde 4 bin 985 metrekare alan üzerinde 102 daire ve Hürriyet Mahallesi’nde Kaper Sitesi’nde 14 bin metrekare alan üzerinde 293 daire de dönüşüm kapsamında yenilecek. Her 2 dönüşüm projesi de belediye tarafından bakanlığa iletilmiş ve işlemler devam ediyor. 


Kartal kentsel dönüşüm 2013!


Hedefte çok bloklu siteler var

Kartal’da öncelikli olarak toplu yaşam alanları olan çok bloklu ve fazla nüfusun yaşadığı sitelerin dönüştürülmesi hedefleniyor. Ayrıca Kartal ilçe sınırları içerisinde 6306 sayılı Afet Yasası kapsamında riskli yapı raporu almış binaların dönüşümünü hızlandırmak ve parsellerin birleşmesi sağlanarak Kartal’a yeni bir çehre kazandırılmak isteniyor. 


İstanbul’un Barcelona’sı olacak

Kartal’da dönüşüm ile birlikte 2 ana merkezli ilçe oluşturulacak. Kartal sahilde Barcelona’dan esinlenerek hazırlanan bir proje uygulanacak. Yerinde dönüşüm ile gerçekleşecek bu proje kapsamında peyzaj düzenlemesiyle birlikte birçok etkinlik alanları oluşturulacak. 


Kartal kentsel dönüşüm 2013!


Merkezler birbirine sahil bandıyla bağlanacak

Yine Dap Yapı ve Ağaoğlu İnşaat’ın yaptığı yerlerde de bir merkez oluşturulacak. Merkezler birbirlerine sahil bandıyla bağlanacak. 1 kilometrelik, 15 dakika yürüme mesafesi ile 2 merkezli bir Kartal oluşturulacak. 


Kartal Batı Merkez projesine start verildi

Dönüşüm çerçevesinde yapılan bir diğer projede Kartal Batı Merkez projesi. Kordonboyu Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Kartal Tren İstasyonu’nun güneyi ile sahil yolu ve Kartal meydanı arasında kalan 5 adayı kapsayan proje, 25 bin metrekare alan üzerinde 5 ada ve 52 parselden oluşuyor. Bu bağımsız bölüm içerisinde eski Hürriyet Konağı, yeni kaymakamlık ve belediye binası, organik Pazar alanı ve kapalı otopark bulunuyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön