17 / 04 / 2024

Kartal kentsel dönüşüm projeleri değerlendirildi!

Kartal kentsel dönüşüm projeleri değerlendirildi!

Kartal, Anadolu Yakası’nın yeni çekim merkezi haline geliyor. Kartal, Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün önderliğinde, gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı...



Kentsel dönüşüm kapsamında olan Kartal, son dönemde gerek kamu yatırımları gerekse özel sektör yatırımlarıyla sıkça gündeme geliyor. Özellikle kolay ulaşılabilir konumu, Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı ve artan ticaret alanlarının etkisiyle ön plana çıkan Kartal, Anadolu Yakası’nın cazibe merkezi haline geldi. Kartal’ın yatırımcıya sunduğu avantajlar ve ilçenin vizyonu Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün önderliğiyle gerçekleşen bir toplantı ile masaya yatırıldı. Kartal’ın yatırım fırsatları ve bölgeye sağladığı katma değerin tartışıldığı toplantıya, Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İbrahim Dumankaya Holding DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes katıldı. 


Kartal’ın silueti yenileniyor

Geçtiğimiz aylarda başlayan kentsel dönüşümün 3’üncü dalgasıyla, bölgedeki çalışmaların hızlandırıldığına dikkat çekilen değerlendirme toplantısında Kartal’ın, dönüşümün ve yeni yatırımların etkisiyle yenilenen siluetine değinen Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilçenin vizyonunu paylaştı. 


Kartal’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm ve deprem dönüşümü çalışmaları hakkında da bilgi veren Op. Dr. Altınok Öz, toplantıya katılan bölge yatırımcılarıyla fikir alışverişinde bulundu. 


Ziya Yılmaz: “30 ila 40 bin civarında konut yapılacak”

Kartal’da dünya ölçeğinde projeler üretildiğini anlatan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ilçede önümüzdeki dönem gerçekleşecek yatırımlara değindi. Yılmaz şunları söyledi: “Kartal’ın Anadolu Yakası’nın merkezi haline getirilmesi vizyonuyla planlanan, Kentsel Dönüşüm Projesi, nitelikli konut siteleri, hizmet ve kültür alanları, opera binası, marinası, Adliye Sarayı, oteller ve sosyal alanlarıyla bölgeye önemli bir nüfus sirkülasyonu kazandıracak.” Yılmaz, Kartal’a önümüzdeki dönem 30 ila 40 bin bin civarında konut yapılacağının ve yaklaşık 150 bin nüfusun geleceğinin öngörüldüğünü dile getirdi. 


Ali Dumankaya: “Kentsel dönüşümle bölgenin değeri arttı”


Kartal’da doğup büyüdüğü için bu ilçenin kendisi için özel bir anlamı olduğunu anlatan İbrahim Dumankaya Holding DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projelerini de genelde bu bölgede gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Özellikle kentsel dönüşüm projesiyle bölgenin daha da değerlendiğini hatırlatan Dumankaya, önümüzdeki dönemde yeni projeler için yine Kartal’a öncelik vereceklerini söyledi. 


H. İnanç Kabadayı: “Katma değeri her geçen gün artacak”

Yaptığı konuşmada Kartal’ın, İstanbul’un yenilenen siluetinde parlayan bir yıldız olduğunu söyleyen EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “Kentsel dönüşüm çalışmaları, ticaret alanlarının yoğunluğu ve kolay ulaşılabilir konumu ile dikkat çeken Kartal’ın, büyüyüp gelişerek hem ikamet eden halkına hem de ekonomiye olan katma değerinin her geçen gün artacak” dedi.



Ramadan Kumova: “Kartal, Ataşehir’den daha iddialı olacak”

Kartal’da kentsel dönüşüm ile birlikte bölgeye ciddi bir yatırımın geleceğini söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, “5 yıl sonra Kartal, Anadolu Yakası’nın en gelişmiş, en iyi prim yapmış bölgesi haline gelecek. Doğusunda Anadolu Yakası'nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu ve dünyanın en büyük adalet saraylarından birine ev sahipliği yapan Kartal, önemli merkezlerden biri olmaya aday. Kartal hızlı tırmanışını devam ettirerek Ataşehir’den daha iddialı olacak” dedi.


Turgay Tanes: “Adıyla eş bir çizgide irtifa kazanıyor”

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise Kartal’ın, Anadolu Yakası’nın en güzel ve değerli lokasyonlarından birinde, günden güne adıyla eş bir çizgide irtifa kazandığını belirtti.  İlçenin rahat ulaşım olanaklarının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri ve ticari alanların her geçen gün gelişmesiyle cazibesini artırdığına işaret eden Tanes “Kartal bugüne kadar yapılan ve planlanan yatırımlarla beraber kısa zamanda daha da yükselen bir değer haline gelecektir” dedi. 




Geri Dön