29 / 03 / 2024

Kartal kentsel dönüşüm ve metroyla değerlendi!

Kartal kentsel dönüşüm ve metroyla değerlendi!

Kentsel dönüşüm Kartal'daki arsa ve gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Eva Gayrimenkul Araştırma Müdürü Şahinkaya, "Metro ve Adliye Sarayı da fiyatların artışına etki etti" dedi.



İstanbul'da Anadolu Yakası'nın yıldızı giderek parlayan semti Kartal, son kentsel dönüşüm projeleri, yenilenen sanayi arazileri, Anadolu Yakası Adalet Sarayı ve Kadıköy-Kartal metro hattının hizmete açılmasıyla değerini katlayarak artırıyor. Eva Gayrimenkul Değerleme, Araştırma ve Raporlama Müdürü Deniz Şahinkaya, son yıllarda kentsel dönüşümün gündeme gelmesiyle konut yatırımcılarının sanayi alanları ve eski konutları lüks konut projelerine veya evofislere dönüştürmeye başlamasının bunda önemli etkisi olduğu görüşünde. Şahinkaya, ilçenin siluetinde olumlu değişiklikler olduğunu vurguladı. 


FİYATLAR İKİYE KATLANDI 

Bölgenin metro hattına sahip olmasının yanı sıra Adalar manzarası, sahil şeridi ve D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu'na yakınlığının da tercih edilirliğini artırdığına dikkat çeken Şahinkaya, konutların birim fiyatlarının birkaç kat arttığını söyledi. 2011'de D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu arasında kalan bölgedeki dairelerin birim metrekare fiyatları 1.500 ile 4.450 TL arasında değişirken, bugün rakamların 3.000-6.800 TL seviyelerine ulaştığını söyleyen Şahinkaya, "2014 itibarıyla daire birim metrekare fiyatları 4.000-13.400 TL'ye ulaştı. Yüzde 60'lara varan artışlar yaşandığını gördük" diyor. 


YATIRIM İÇİN ACELE EDİN

Kartal'da ulaşım projeleri ile kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasından sonra fiyat artışının normal seyredeceği uyarısında bulunan Şahinkaya, "Havaray ve Kartal- Kaynarca metro hattının hizmete girmesinden sonra fiyatlar artacak ardından normale dönecek. Yatırımcıların bu projelerden önce yatırım yapmaları gerekiyor" dedi.


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön