29 / 03 / 2024

Kartal, Pendik ve Kurtköy sektörün yıldızı oluyor!

Kartal, Pendik ve Kurtköy sektörün yıldızı oluyor!

Kartal, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gökdelen ve iş merkezleriyle ünlü Büyükdere Caddesi'ne alternatif bir iş alanı olma yolunda. Pendik ve Kurtköy ilçeleri de Anadolu yakasının parlayan yıldızları olarak öneli firmaların ilgi odağı haline geldi



Projelerimiz iyi prim yaptı

Umut Durbakayım-Teknik Yapı Başkan Yardımcısı

Teknik Yapı'nın yaklaşık 2.400 konutluk 5 projesi, Uplife Park, Uprise Elite, Upcity Flats, Uptwins Deluxe Residence, Evora'yı Kartal'da inşa ediyoruz. Kartal bizce istanbul'un güneye açılan kapısı. Stratejik konumuna bağlı olarak hizmet ve yerleşim alanında yeni bir yapılanmanın başlanacağı Kartal'a Uplife Park ile giriş yaptık. Bölgeye 5 yıl önce inşaat temeli attık. O dönemlerde Ataşehir, Bahçeşehir gibi bölgeler revaçtaydı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda arazi sıkıntısından dolayı merkezi bölgelerdeki fiyatlann aşın şişmesiyle birlikte, yeni yerleşim bölgelerinin gündeme geleceğini gördük. Kadıköylü bir firma olarak büyümenin doğuya doğru olacağını anladık ve hava, deniz, kara ulaşımının en rahat olduğu Kartal'daki çalışmalarımızı hızlandırdık.

Kentsel dönüşüm önemli

Fiyat artışı sindire sindire gerçekleşti. Böylece bundan sonraki projelerin de önü kesilmemiş oldu. Bölgedeki fabrika alanlarının yerini yaşanabilir konut projeleri aldı. Hal böyle olunca kentsel dönüşüm dışarıdan içeri doğru gerçekleşmeye başladı. Dolayısıyla Uplife Park'tan hemen sonra temelini attığımız Uprise Elite projemiz 'Karf al-Pendik Kıyı Kesimi Kentsel Tasarım Projesi'yle birlikte istanbul'un yeni prestij ve turizm alanı olacak Kartal'ın giriş kapısı oldu." Havaalanına 10 dakika Umut Durbakayım, Kartal'ı tercih etmelerinin diğer sebeplerini şöyle anlattı: "Kartal'da inşa edilmekte olan ve dünyanın en büyük adalet sarayı bölgede home-office tarzı dairelerin talep edilmesine neden oluyor. Kartal'da çok stratejik bir yerde bulunan projelerimiz, E5, E6 ve Sahil Yolu'nun Kartal'ın yeni yerleşim bölgesine bağlantı yaptığı noktada yer alıyor. Projenin Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzaklığı ise sadece 10 dakika olacak."

İş dünyasının tercihi

Ziya Yılmaz - Dap Yapı Başkanı

Bankalar buraya kaydı

Bölgede inşa ettiğimiz Dragos Royal Towers'da finale yaklaştık. Dap Royal Center'ın ise yüzde 30'unu sattık. Önümüzdeki
dönemde yeni açılan ve planlanan tünel projeleri ve bağlantı yollarının gelişimi Kağıthane ve Kadıköy-Kartal metro hattının hayata geçmesi ile Kartal talep gören bölge haline gelecek, insanlar, Anadolu yakasında Maltepe, Kartal, Dragos gibi yerlere taşındı. Yeni projeler hayata geçmeye başladı. Sanayi, limanlar, havaalanı ve Formula 1 de bu geçişte önemli rol aldı. Bu taşınma yeni ve güzel projeler üretildikçe devam edecektir, iş dünyası da düzenli ve yeterli altyapı olanakları dolayısıyla Anadolu yakasını tercih ediyor. Bankaların , çoğunun bilgi işlem merkezleri buraya kaydı.

15 dakikada Kadıköy

Bölge, ulaşım ve konum açısından çok avantajlı bir noktada bulunuyor. E5 ve TEM bağlantısı hem özel araç hem de toplu taşıma için güçlü ulaşım aksları yaratıyor. Kadıköy-Tuzla istikametinde, çift yönlü hafif raylı sistem güzergahı önemli bir ayrıcalık. Kısa sürede tamamlanması beklenen ve Kartal-Kadıköy arasını 15 dakikaya indirecek metrobüs Ziya Yılmaz hattı ile  Marmaray  projesi bölgeye değer katacak. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi, nitelikli konut siteleri, hizmet ve kültür alanları, opera binası, Kartal Marinası, adliye sarayı, oteller ve sosyal alanlarıyla bölgeye yakın bir tarihte önemli bir nüfus sirkülasyonu kazandıracak. Konut ve işyeri talebi hızla artacağı için yatırım açısından : avantajlı.

Yatırımcı için doğru adres

Ali Dumankaya-Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi

Gelecek vadediyor

Pendik-Kurtköy, Tuzla ve Kartal bölgelerinin Avrupa yakasındaki Bahçeşehir bölgesi ile birlikte İstanbul'un en çok gelecek vadeden bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Bundan kısa bir süre önce, yakın bir gelecekte Anadolu yakasımn cazibe merkezi olacağı öngörüsüyle bu bölgede yatırımlarımıza hız vermiştik. Bugün bu öngörümüzün son derece isabetli olduğunu görüyoruz. Nitekim "Kurtköy. Sabitıa Gökçen Havalimanı, Formula 1 yarış pisti gibi dev yatırımlarla kalkındı ve yatırımcısına önemli getiriler sundu. Ayrıca yakın gelecekte havaalanının hemen yanında İleri Endüstri Teknoloji Parkı'nın temeli atılacak ve 5 yıl içerisinde bu parkta 30 bin kişilik bir istihdam olacak.

Stratejik önemi artacak

Bu projeye ek olarak bir silikon vadi projesi daha var ki 5 milyar dolara yakın bir yatırım değerine sahip, bu yatırımın da hayata geçmesiyle birlikte sadece bu bölge değil tüm Türkiye için çok büyük bir gelişim olacak ve ülkemizin stratejik önemi bir kat daha artacak. Yakın dönemde de Pendik Marina'nın hayata geçmesi ve yine bu bölgede yapılması beklenen 5 yıldızlı 5 yeni otel projesiyle birlikte inanıyorum ki bölgesel gelişim daha da hızlanacak. Öte yandan Kartal bölgesi de kentsel dönüşüm ile yeni boyut kazanacak, bölgedeki yatırımlar ise hız kazanmış durumda. Dolayısıyla Pendik-Kurtköy, Tuzla ve Kartal bölgeleri yatırımını konuttan yana değerlendirmek isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alması gereken bölgeler olarak gelişimini devam ettiriyor.
Posta


Geri Dön