29 / 03 / 2024

Kartal’a 2 bin kişilik 2 kule: Moment İstanbul

Kartal’a 2 bin kişilik 2 kule: Moment İstanbul

İstanbul Kartal’da AC Yapı tarafından hayata geçirilen Moment İstanbul konut projesinde 731 konut ve 12 ticari birim yer alıyor. 44 katlı 2 kuleden oluşan projenin inşaatına temmuz ayında başlandı.



İstanbul Kartal’da AC Yapı tarafından hayata geçirilen Moment İstanbul konut projesinde 731 konut ve 12 ticari birim yer alıyor. 44 katlı 2 kuleden oluşan ve inşaatına temmuz ayında başlanan proje için 100 milyon dolar yatırım yapılıyor. Konut ve home ofislerin yer aldığı projenin Mart 2017’de tamamlanması hedefleniyor. Projenin 2 bin 200 kişiye ev sahipliği yapması bekleniyor.


Resmi satışların dün başladığı Moment İstanbul’da 15 günde yaklaşık 5 bin ön talep aldıklarını söyleyen AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, 150 milyon dolar ciro hedeflediklerini kaydetti.


Gayrimenkul sektöründe satış sorunu yaşandığını belirten Coşkun,  projelerinde lokasyon, mimari özellikler ve fiyat avantajları nedeniyle hızlı bir satış beklediklerini dile getirdi. 


KDV oranının yüzde 1 olduğu projede dairelerin ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin lira. 60 aya kadar yüzde 0.88, 120 aya kadar ise yüzde 0.91 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor. 


Heybeli Ada, Kınalı Ada ve Sedef Adası manzarasına sahip proje, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15, Adalet Sarayı’na 2, Kartal sahile ise 5 dakika mesafede. Çekmeköy ve Sancaktepe’de binden fazla konut üreten AC Yapı, yeni yatırım için de Ataşehir ve Göztepe bölgelerini tercih edecek.


Hürriyet





Geri Dön