25 / 04 / 2024

Kartal'da Palmiye Evleri Sitesi'nde 350 bin TL'ye icradan satılık daire!

Kartal'da Palmiye Evleri Sitesi'nde 350 bin TL'ye icradan satılık daire!

T.C. Kartal 6. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili, Kartal ilçesi, Soğanlık Mah. Kesimoğlu Kuyusu mevkiindeki Palmiye Evleri Sitesi'nde bulunan daireyi 350 bin TL'den satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;


T.C. KARTAL 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI


Dosya No: 2011/3709 Talimat

Bir borçtan dolayı ipotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, evsafı, önemli özellikleri aşağıda belirtilmiştir.

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Kartal ilçesi, Soğanlık Mah. Kesimoğlu Kuyusu mevki. 8144 Ada, 30 Parsel, 60/540 arsa paylı, 4. kat, 10 bağımsız bölüm nolu çatı katı mesken vasıflı taşınmaz.

İMAR DURUMU: Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 21.11.2011 anh ve 8405 sayılı yazısına göre bahse konu parsel, 239ED1B pafta, 30 (E:15-16-i) parsel, 1/1000 ölçekli 19.09.2006 tarihli, Kartal Güneyi imar Plamnda 5/A/3; 120-0,40/1.75 yapılanma şartlarında konut alanında kaldığı belirtilmiştir.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz, Kartal ilçesi, Soğanlık (Esentepe) Mahallesi, Milangaz Caddesi’nden ayrılan Akdağ Sokak ile Bozma Sokak arasında kalmakta olup Akdağ Sokak’tan 4 numaralı, Bozdağ Sokak’tan 1 kapı numaralı betonarme karkas sistemde bir bodrum, bir zemin, dört normal ve bir an katlı inşa edilmiş Palmiye Evleri Sitesi B Blok Dördüncü normal kat 10 numalı çatıda odası olan dubleks meskendir. Daireye girişte bir hol, hole açılan mutfak, alon ile bir koridorda üç yatak odası, banyo-tuvalet mahalleri ile çatı arası dublekse çıkan merpen mevcuttur. Çatı arası dubleksinde ise bir hol, iki oda, mutfak ve banyo-tuvalet mahalleri bulunmaktadır. Döşemeler ıslak zeminlerde seramikle, salon ve odalar ahşap parke ile kaplıdır. Mutfak tezgâh altı üstü dolapları, banyoda küvet, tozet ve lavabo vardır. Dairede doğalgaz yakıtlı kombi kat kalorifer tesisatı bulunmakta olup dubleksi ile birlikte 145,00m2 alana sahiptir.

TAŞINMAZIN KIYMETİ: Halihazır durumu, mevkii, alanı, alım-satım rayiçleri ve kıymetine etki edecek tüm faktörleri nazarı itibara alınarak taşınmazın kıymeti: 350.000,00-TL’dir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Taşınmazın birinci arttırması 06.08.2012 günü saat 15.00 - 15.10’a kadar Kartal 6. İcra Dairesinde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60’ını aşmak ve ayrıca öncelikle ödenmesi gereken alacaklıların alacaklarını ve satış masraflarını aşmak kayıt ve şartıyla en çok pey sürene ihale edilecektir. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaması halinde en çok pey sürenin taahhüdü baki uimak kaydıyla; ikinci açık arttırma, 16.08.2012 tarihinde aynı yer ve saatlerde yapılacaktır. Bu arttırmada da muhammen bedelin %40 ile öncelikle ödenmesi gereken İraklıların alacaklarını ve satış masraflarını karşılaması kaydıyla en çok pey sürene ihale edilecektir. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde pey içesi veya bu miktar kadar Milli bir Bankanın Teminat mektubunu vermeleri la-fındır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir. İhale damga resmi, tapu alım harcı ve masraflar ile KDV’si alıcıya aittir, taşınmazın aynından kaynaklanan birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit ol-madıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/3709 Tal. Sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ve Tebliğ edilemeyen alakadarlara bu ilanın tebliğ yerme geçeceği ilan olunur. 30 Mayıs 2012

(İİC. If. K.126)

(*) ilgililer Tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(Basın: 35924)


Dosya için tıklayın!



Geri Dön