26 / 04 / 2024

Kartal'da yerinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da yerinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediyesi, " Deprem - Kentsel -Yerinde Dönüşüm " çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Kartal Soğanlık Gümüşpınar Bağlar Sitesi'nin yıkımına başlandı...



Kartal Belediyesi, "Deprem-Kentsel-Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Yerinde Dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda Kartal Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi'nde bulunan Bağlar Sitesi'nin yıkımına başlandı. 7 blok, 103 daireden oluşan Bağlar Sitesi'nin yıkımına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, başkan yardımcıları, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, birim müdürleri, mahalle muhtarları, belediye şirket yöneticileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 


Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkım sonrasında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bağlar Sitesi'nde yapılan beton numunelerinin çok düşük çıktığını, binalarda yaşayan insanların olası bir depremde canlı kalmalarının mümkün olmadığına işaret ederek, "Bu bir kentsel dönüşüm değil, deprem dönüşüm ve aynı zamanda bir yerinde dönüşüm'dür. Burada yaptığımız çalışmalarda beton numunesi 5.6 çıkmıştı. Bu araştırmalar sonunda en ufak bir depremde burada insanların canlı kalmalarının mümkün olmadığını anladık. Gerekli çalışmaları yaptık ve ilgili yasa ile de yıkıma karar verildi. Konut sahiplerine bakanlık tarafından kira yardımı yapıldı.


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön