28 / 03 / 2024

Kartal'ın 5 büyük gayrimenkul firması Kartal Bölge Platformu'nu kurdu!

Kartal'ın 5 büyük gayrimenkul firması Kartal Bölge Platformu'nu kurdu!

İstanbul en değerli bölgelerinden biri olarak değerlendirilen Kartal’da projeleri olan 5 büyük gayrimenkul markası bir araya gelerek ‘Kartal Bölge Platformu’nu kurdu..



İstanbul’un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal’da projesi olan 5 gayrimenkul firması Kartal Bölge Platformu’nu kurdu. Platform, ilçede gerçekleştireceği etkinliklerle ve iletişim çalışmalarıyla Kartal’ı dünyaya tanıtacak. DAP Yapı, DKY İnşaat, EgeYapı Group, Metsan ve İş GYO’dan oluşan platform üyeleri  Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün de katıldığı basın toplantısıyla çalışmalarını anlattı. Toplantıya DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Ege YapıGroup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes katıldı.


Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz “Kartal, potansiyellerini fırsata çeviriyor, kentsel dönüşümün fiziksel, sosyal ve ekonomik boyutunu yani Kartallıları düşünerek dönüşüyor. Halkımızın, yatırımcılarımızın ve çözüm ortaklarımızın fikrini almadan yol almıyoruz. hedefimiz Kartal’ı Anadolu Yakası’nın merkezi yapmak” dedi.


DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise “İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesi kuşkusuz Kartal. Kartal’ı ve çevresini bu denli değerli kılan etkenler var. Bölgenin yanı başında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Kartal ve bu bölgede gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor ” diye konuştu.


Platformun bir diğer üyesi DKY İnşaat ise Kartal’daki ulaşım alt yapısının bölgenin değerine değer kattığı düşüncesinde. Ali Dumankaya “Kartal’a ve çevresine son 10 yılda toplu ulaşım ve alt yapı konusunda büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların da etkisiyle bölge kısa zamanda İstanbul’un iş ve yaşam merkezi haline geldi. Kadıköy-Kartal arası metroyla 25 dakika. İnsanlar konuta yatırım yaparken ilk olarak toplu taşıma imkânlarına bakıyor” dedi.


Metsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Satoğlu da “Kartal’da önemli olan bugün güzel görünen projeler yapmak değil, burada yaşayacak insanların ihtiyaçlarını gözeterek proje tasarlamak ve bundan 50 yıl sonra bile bölgeye kalıcı eserler bırakmak gerekiyor” dedi.


YATIRIMCININ İLGİ ODAĞI OLDU


Platform üyelerinden EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Kartal’a yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını ifade ederek “Kartal, Anadolu Yakası’nın yaşam merkezi olmaya aday. Kartal, gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerinin gözünde bölgenin yatırım yapılabilir modern bir merkezi olma yolunda ilerliyor” dedi. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise  “Marmara Bölgesi’ni ve yapılan büyük devlet yatırımlarını  ‘Altın Çember’ olarak niteliyoruz. Kartal ise bu yatırımların tam merkezinde” diye konuştu.


Star


Geri Dön