26 / 04 / 2024

Kartallar İnşaat sektöre değer katmayı hedefliyor!

Kartallar İnşaat sektöre değer katmayı hedefliyor!

Kartallar İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Şahin Kartal, sektöre değer katmayı hedeflediklerini söyledi. Kartal inşaat sektöründe yaptığı projeleri anlattı.



Kartallar İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Şahin Kartal ile Kartallar markasının kuruluşu ve faaliyet alanları, inşaat sektöründe yaptığı projeler, yeni girişimleri ve Ümitköy'de hayata geçirilen modern konut projesi Teona'yı konuştuk.


Kartallar Grup faaliyetlerine ne zaman başladı? Kurumsal geçmişiniz ve faaliyet alanlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Firmanızın markalaşma sürecini kısaca özetleyebilir misiniz? 

Kartallar Grup olarak, 1985 yılında, gelişim ve değişimi hedefleyerek yolculuğumuza başladık. İmar plan uygulamalarıyla adım attığımız bu yolda, her geçen gün faaliyet alanlarımızı genişlettik ve adımızı bir marka haline getirmeyi başardık. Bir aile firması olarak kurulan şirketimize kurumsal bir kimlik ve yapı kazandırdık. Bugün Ankara'nın önde gelen taahhüt firmalarından biri olarak ve 30 yılın sorumluluğunu taşıyarak, temas ettiğimiz her kuruma ve sektöre değer katmayı hedefliyoruz. 


Kartallar Grup olarak sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz? 

İş kapasitemizin artışıyla birlikte özelleşen birimlerimizi bireysel şirketlere dönüştürdük. Bugün Kartallar, marka güvenilirliğini kanıtlamış bir taahhüt firması olarak, planlama ve inşaat sektöründe bütüncül ve profesyonel hizmet vermektedir. Harita üretimi, imar planı yapımı ve parselasyon, arazi üretimi, yapı ve inşaat hizmetleri, mimari proje tasarımı ve yapı denetimi Kartallar Grup'un hizmet alanlarını oluşturmaktadır. Bunların yanı sıra besicilik alanında da başarılı girişimlerde bulunduk, titizliğimizi ve markamızı gıda üretimine de taşıdık. Ankara'da başlayan yolcuğumuzu ülke sınırlarının ötesine götürerek Londra ve Kaliforniya'da sürdürdüğümüz yatırımlarla da ülkemizi gururlandırıyoruz. 30 yıllık tarihimiz boyunca değerlerimize sadık kalmayı her şeyin üstünde tutarak, ulusal ve uluslararası pazarlarda yaşanan tüm krizleri, başarı ve itibar kazanarak atlattık. Her süreci daha da güçlenerek ardımızda bıraktık. Ne mutlu ki Kartallar olarak, daima rakiplerimizden farklı ve nitelikli bir konuma sahip olmayı başardık. 


Kurumsallaşmış ve markalaşmış bir firma için Ankara'da olmanın avantaj ve dezavantajları neler? 

Ankara tüketicisi çok bilinçlendi, kaliteyi ve güvenilir markaları tanıyor. Trend projelerin veya popüler markaların gelip geçiciliğinin farkında ve bu sayede karar vereceği projenin ardında güvenli bir kurum arıyor. Bu bilinç bizim için çok büyük bir avantaj; çünkü  Ankara  bizi hizmet verdiğimiz diğer sektörlerden ötürü iyi tanıyor ve güven duyuyor. İmar plan uygulamalarındaki tecrübemiz sayesinde Ankara'yı avucumuzun içi gibi biliyor ve şehrin dinamiklerine göre uygun projeler üretebiliyoruz. Dolayısıyla Ankara'da olmaktan ve Ankara için çalışmaktan son derece memnunuz. 


Tek cümleyle markanızı ve kurumsal hedefinizi nasıl özetlersiniz? 

Hedefimizi, "Temas kurduğumuz her kişi ve kurum için kalıcı fayda sağlamak" şeklinde özetleyebilirim. Yıllarca sürdürdüğümüz planlama projeleri sayesinde, kentin yaşamına büyük ölçüde katkı sağladık. Ancak tüm bu süreç boyunca proje üretimi olarak sadece yurt içi ve dışında butik projelerde yer almayı uygun bulduk. Bu projeler de konumu ve konsepti ile özel projeler oldu. Ve nihayet otuz yılın deneyimi ile şehre bir imza atmak istedik ve adımızı taşıyacak kadar özel bir proje olmasına özen göstererek Teona'yı hayata geçirdik. Şimdi, Teona ile birlikte, başarımızı Ankaralılarla kutluyoruz. Teona ile Ankara yaşamına değerli katkılar sağladığımıza ve ileride de sağlayacağımıza inanıyorum. 


Forbes Ankara


Geri Dön