17 / 04 / 2024

Kartallife'ta teslimler 2017’nin sonunda!

Kartallife'ta teslimler 2017’nin sonunda!

STCA Gayrimenkul’un, Kartal Atalar’daki ikinci projesi Kartallife’ın inşaat ve satışı başladı. 104 daireden oluşan 60 milyon liralık proje, mahalle konseptine butik bir anlayış getiriyor.



STCA Gayrimenkul’un, Kartal Atalar’daki ikinci projesi Kartallife’ın inşaat ve satışı başladı. 104 daireden oluşan 60 milyon liralık proje, mahalle konseptine butik bir anlayış getiriyor.



Aslandağ, kökeni marangozluktan gelen bir grup. Baba mesleğini daha sonra teknolojiyle birleştirip Artella markasıyla kapı, mutfak ve banyo üretimi yapmaya başlayan Aslandağ Group, bugün başta Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul’un çeşitli lokasyonlarında yükselen markalı büyük konut projelerinde Artella markasıyla yer alıyor. Hatta Artella olarak Bağdat Caddesi pazarının yüzde 60’ına sahip.


Konut projelerinde ulaştığı bu pazar payından sonra kendi konut projesini yapmak isteyen Aslandağ Group, 2009 yılında STCA Gayrimenkul’ü kurdu. Gayrimenkul sektörüne geçen yıl Yuvam Kartal-Atalar ile adım atan şirket, bu projenin inşaatına devam ederken, Kartallife-Atalar projesinin inşaat ve satışına da başladı.


104 dairelik proje


STCA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, STCA Gayrimenkul olarak Kartallife-Atalar projesi için 60 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. Kartallife-Atalar projesinin 3 bin 927 metrekare arsa üzerinde 21 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirten Aslandağ, proje hakkında şu bilgileri verdi:


Ada bazlı dönüşüm


“Projemizde 24 adet 2+1, 76 adet 3+1 daire ve 4 adet 3+2 daire bulunuyor. 2+1 dairelerin brüt metrekareleri 86 ile 117 metrekare, 3+1 dairelerin brüt metrekareleri 146 ile 169 metrekare ve dubleks dairelerin brüt metrekareleri 225 ve 256 metrekare arasında değişiyor. 2017’nin sonunda teslim edeceğimiz projemizin metrekare satış fiyatları 5 bin 265 TL’den başlıyor. 2+1 daireler 450 bin ile 630 bin TL arasında, 3+1 daireler 750 bin ile 975 bin arasında, dubleks daireler 1 milyon 550 bin-1 milyon 720 bin TL arasında değişiyor. Projeden ev almak isteyenler yüzde 10 peşinat ödedikten sonra geri kalan tutarı, yüzde sıfır faizle 36 ayda ödeyebiliyorlar.”


Projenin butik olmasına vurgu yapan Aslandağ, ada bazlı kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.


130 bin binanın yarısı dönüşecek


Kartal’da Haziran ayı içerisinde gerçekleşen “Kartal’da Kentsel Dönüşüm Zirvesi”ne katıldıklarını hatırlatan Aydın Aslandağ, “Kartal’da 460 bin nüfuslu ilçede 130 bin bina bulunuyor ve bu binaların yarısı dönüşecek. Kadıköy’den sonra İstanbul’da kentsel dönüşümün en çok hız kazandığı ilçe Kartal oldu” diye konuştu.




Mahalle konsepti Atalar’da sürüyor


Kartal’ın sadece İstanbul Anadolu yakasının değil, İstanbul’un da geleceği en parlak ilçesi olduğunu söyleyen Aydın Aslandağ, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kartal için sayfiye yeri desek yanlış olmaz. Özellikle Atalar bölgesi, Kartal’ın seçkin muhitlerinden bir tanesi. Son 5 yıl içerisinde dahi çok büyük gelişim gösterdi. Durum böyle olunca bizim gibi birçok inşaat firması da rotayı Kartal-Atalar’a çevirdiler. Ayrıca hâlâ mahalle hayatının burada yaşıyor olması aile konseptini yaşatmak isteyen firmalar için çok önemli. Kartal’daki konut piyasası, çok iyi bir yatırım aracı olarak karşımızda duruyor. 2 yıl önce metrekaresi 1.000 TL olan yerlerin şu an metrekare satış fiyatı 4 bin 500-8 bin TL arasında değişiyor.” 



Vatan


Geri Dön