25 / 04 / 2024

Kartaltepe Kent Park projesinde 2. etap hazırlığı başladı!

Kartaltepe Kent Park projesinde 2. etap hazırlığı başladı!

Modern yapılaşmanın her geçen gün arttığı Mamak'ta, halkın nefes alabileceği rekreasyon alanları oluşturan Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kentpark'ın 1. etabını tamamlamasının ardından, 2 etabın da proje aşamasında sona yaklaştı.



Modern yapılaşmanın her geçen gün arttığı Mamak'ta, halkın nefes alabileceği rekreasyon alanları oluşturan Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kentpark'ın 1. etabını tamamlamasının ardından, 2 etabın da proje aşamasında sona yaklaştı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ile birlikte 150 dönüm alan üzerinde inşa edilen dev proje Kartaltepe Kentpark'ta incelemelerde bulundu. Parkın 2. etabında Hatip Çayı'nın proje içinde kalan bölümü DSİ ile birlikte ortak çalışma sürdürülerek ıslah edilecek ve su aktivitelerine yer verilecek. Kartaltepe Kentpark'ın Mamak'ın en büyük ve en donanımlı sosyal alanı olduğunun altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçenin prestijini yükselten dev eserin Mamak'm yeni yaşam alanı olacağını söyledi. 


MAMAK'IN VİTRİNİ OLACAK

Tüm görsel zenginliği, peyzaj çalışmaları ve birbirinden güzel aktiviteleri ile Mamak'ın yeni yüzü haline gelen park, Saimekadın'dan başlayıp, Mamak pazar alanında son buluyor. Başkent'in en büyük rekreasyon alanlarından birisi olan kentpark, bünyesinde aynı zamanda ilkleri de barındırıyor. 


Ankara Son Söz


Haber Habertürk  Ankara  Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kartaltepe Kentpark Mamak'ın vitrini olacak 

PROJE İLKLERİ BARINDIRIYOR Mamak'a nefes aldıracak proje bünyesinde aynı zamanda ilkleri de barındırıyor. Proje içerisinde 3 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Türkiye'nin ilk çocuk müzesi mevcut. Mamak için tam bir seyir terası olacak projede değirmen kafe, merdiven kuleleri, 650 metrelik sentetik çimle kaplı yürüme yolu, alana hakim bir tepede 7 tonluk dev kartal figürü, Pierre Lotti benzeri açık hava Türk kahvehanesi ve mini tiyatro bulunuyor. Kartaltepe Kent Park'ın 2. etabı kapsamında ilçe, tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran, halkın toplanabileceği, konserlerin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği dev bir meydana kavuşacak. 


MODERN yapılaşmanın her geçen gün arttığı Mamak'ta, halkın nefes alabileceği rekreasyon alanları oluşturan Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kentpark'm 1. etabını tamamlamasının ardından, 2 etabm da proje aşamasında sona yaklaştı. 


150 dönümlük dev rekreasyon projesinin Hatip Çayı'nm proje içinde kalan bölümü ıslah edilecek ve su aktivitelerine yer verilecek. Kartaltepe Kentpark'm Mamak'ın en büyük ve en donanımlı sosyal alanı olduğunun altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçenin prestijini yükselten dev eserin Mamak'ın yeni yaşam alanı olacağını söyledi. 


Habertürk Ankara



Geri Dön