26 / 04 / 2024

Kartaltepe Kent Park'ın yapımına hızla devam ediliyor!

Kartaltepe Kent Park'ın yapımına hızla devam ediliyor!

Yapılaşmanın her geçen gün arttığı Mamak'ta, halkın nefes alabileceği rekreasyon alanları oluşturmaya devam eden Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kent Park ' ın yapımına hızla devam ediyor...



Yapılaşmanın her geçen gün arttığı Mamak'ta, halkın nefes alabileceği rekreasyon alanları oluşturmaya devam eden Mamak Belediyesi, Kartaltepe Kent Park'ın yapımına hızla devam ediyor.


 

MAMAK'ın en büyük kent parkı da böylece şekillenmeye başladı. 150 bin metrekarelik alanda yıkılan gecekonduların yerini çam ağaçlarına bıraktığı dev rekreasyon projesi, tüm görsel zenginliği, peyzaj çalışmaları ve birbirinden güzel aktiviteleri ile Mamak'ın yeni yüzü haline geldi. 


Alanın sosyal ve sportif aktivite alanları ile yaşayan bir merkez olacağını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kentparkın Mamak1 a ayrı bir değer katacağını kaydetti. Akgül, "Mamak'a nefes aldıracak alanlar üretiyoruz. Kent parkımız ilçemize vizyon katan yatırımların başında yer alıyor. Parkımız tamamlandığında Mamak, kültürel zenginlikleri içinde barındıran dev bir rekreasyon alanına sahip olacak" dedi. 


Kentparka çocuk parkı Türkiye'nin ilk çocuk müzesinin yapımının tamamlandığı parkta, çocuk oyun alanlarının EPDM kaplaması tamamlanırken, ahşap ve plastik çocuk oyun alanının oyun grupları dizayn edildi. Çizgi film kahramanlarıyla bezenmiş seramik döşeme kaplamaların yapıldığı parkta, 20 metre uzunluğundaki gemi figürünün yan yüzey kaplamaları da tamamlandı. 


Parkta inşa edilen değirmen kafenin dış cephe çalışması ile birlikte ince işçiliğine devam edilirken, merpen kulelerinin de yapımı tamamlandı. 650 metrelik sentetik çimle kaplı yürüme yolunun yapımı tamamlandı. Yatırım kapsamında alana hâkim bir tepeye 7 tonluk dev kartal figürü yerleştirildi. Pierre Lotti benzeri açık hava Türk kahvehanesi ve mini tiyatronun da yapımı tamamlandı. 


Başkent'te gondol sefası Kartaltepe Kent Paık'ın yapımı tamamlandığında ilçe, tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran dev bir meydana kavuşacak. Modern ve tarihi konseptlerin iç içe yer aldığı meydanın yanı sıra projede, spor alanları, koşu yolları. seyir terasları ve kafeler yer alacak. 

Parkın ikinci etabında Hatip Çayı'nın proje içinde kalan bölümü temizlenerek, su aktivitelerine yer verilecek. Ankaralılar oluşturulan gölette gondol la gezme imkânı bulacak. Kentpark'ta ayrıca iş merkezi, değirmen, panoramik müze Aile Merkezi, otopark ve betonarme havuz ve anfi tiyatro bulunuyor. 


Ticari Hayat


Geri Dön