25 / 04 / 2024

Kartaltepe Kentpark projesi Başkent'e nefes aldırıyor!

Kartaltepe Kentpark projesi Başkent'e nefes aldırıyor!

İlk etabı tamamlanan Kartaltepe Kentpark hakkında bilgi veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'a nefes aldıracak olan bu proje aynı zamanda ilkleri de barındırıyor" dedi.



Başkent'in kentsel dönüşüm çalışmalarıyla anılan ilçesi Mamak'ta, sosyal dönüşüm de son hızıyla sürüyor. 8 milyon 235 bin metrekarelik alanda süren kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara sunulan toplu konutların yanı sıra sosyal donatı alanları da dikkat çekiyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kartaltepe Kentpark ve Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'ni HT Ankara'ya anlattı. Akgül, ayrıca ilçedeki aile merkezi ve bilgi evleri hakkında da bilgi verdi. Kartaltepe Kentpark'ın ilk etabının tamamlanmasıyla ikinci etap için proje çalışmalarına başladıklarını belirten Akgül, "İkinci etabın da sonuna yaklaştık. Hatip Çayı'nın 150 dönümlük dev rekreasyon projesinin içinde kalan bölümü ıslah edilecek. Burada su aktivitelerine de yer verilecek. Başkent'in en büyük rekreasyon alanlarından olacak olan Kartaltepe Kentpark, Mamak'ın yeni yüzü haline gelecek" dedi. 


İLKLERİN PROJESİ 

Mamak'a nefes aldıracak projenin bünyesinde bir çok ilki ÖSST"1 barındırdığını vurgulayan Akgül, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Proje içerisinde 3 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Türkiye'nin ilk çocuk müzesi mevcut. Mamak için tam bir seyir terası olacak projede, değirmen kafe, merpen kuleleri, 650 metrelik sentetik çimle kaplı yürüme yolu, alana hâkim bir tepede 7 tonluk dev kartal figürü, İstanbul'daki Pierre Loti Tepesi benzeri açık hava Türk kahvehanesi ve mini tiyatro bulunuyor. Kartaltepe Kentpark'ın ikinci etabı kapsamında ilçe, tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran, halkın toplanabileceği, konserlerin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği dev bir meydana kavuşacak. Tarihi  Ankara  Evleri'nin de yapılacağı proje, ziyaretçileri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak."


Uzay meraklılarına eşsiz deneyim 

40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin (Planetaryum Kule) uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatacağını dile getiren Mesut Akgül, "60 metre yüksekliğinde kule bünyesinde, gezegen evi, seyir terasları, fitness grubu, çocuk oyun alanı ve yeşil alanları bulunduruyor. Panoramik asansörle başlayan seyir keyfi, kulede hazırlanan simülasyonlarla tamamlanacak. Ziyaretçiler uzay hakkında hazırlanan simülasyonlarla evrende büyüleyici bir yolculuğa çıkacak. Projenin kule inşaatı, yürüyüş yolları, koşu yolu, otopark alanı ve çevre düzenlemesi tamamlandı" dedi. 


'Kadınlarımızın yanındayız' 

Mamaklılar için her şeyi düşündüklerinin altını çizen Akgül, aile merkezi ve bilgi evleri hakkında şu bilgileri verdi: "Mamak'ta şuan 11 aile merkezi, 13 bilgi evi hizmet veriyor. Ayrıca aile merkezlerinde kreşler de mevcut. Aile merkezlerinde kadınlara yönelik çeşitli kurslar organize ediliyor. Profesyonel hocalar eşliğinde verilen kurslara çok çeşitli yaş aralığında kadınlar katılıyor. Eğitim seminerlerinden kişisel gelişime, gezilerden hobi ve meslek edindirme kurslarına kadar bir çok konuda kadınlarımızın yanındayız. Çocuğuyla beraber merkezlerimize gelen kadınlar merkez içerisinde verilen kreş hizmetinden faydalanabiliyor. Kreşlerde görevli öğretmenler hem çocuklarla hoşça vakit geçiriyor hem de eğitim veriyor." 


Habertürk Ankara 


Geri Dön